Hansen bestraffades för påkörningen på Marklund: ”Vi hade något stort på gång”

Anton Marklund var på god väg att ta sig upp på pallplats. Då blev han på hårt påkörd av Kevin Hansen. Efter loppet bestraffades Hansen med diskvalificering. För Marklund blev det en femteplats istället för sjätteplats i finalen. ”Vi hade verkligen farten den här helgen, så det var synd”, säger Marklund.

5 augusti 2019 11:28

Hans team GMC var framgångsrika i VM-deltävlingen i rallycross i Kanada. Både Marklund och Guerlain Chicherit tog sig till final.

Väl i finalen såg det väldigt lovande ut för Marklund efter starten, där han tog jokervarvet direkt.

– Vi hade verkligen farten. Vi satte snabba tider hela tiden och jag kände i finalne att vi hade något stort på gång.

Marklund kom med bra fart och var på god väg att säkra minst tredjeplats i fältet, när Kevin Hansen kom ut ur jokerspåret. Hansen hade innerkurva, men körde på Marklund med hård kraft. Det kostade vänster framhjul och det var så illa att Marklund blev stående.

Bolidenföraren bröt finalen. Kevin Hansen gick i mål som femma, men efter loppet blev han bestraffade för sitt tilltag. Hansen, som är VM-ledare, diskades. Det innebär att Marklund fick med sig ytterligare en poäng från finalen, då han blev femma. Hans teamkollega, Chicherit, blev fyra. Andreas Bakkerud vann finalen.

– Nu laddar vi om för Frankrike. Det har börjar gå allt bättre. Nu har vi bensin att prestera riktigt bra även där.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Adam Savonen

Ämnen du kan följa