Hagel och regn gjorde det surt för Dahlgren – teamkamraten skrällde

När allt skulle avgöras blev det regn och hagel. Ett norrländskt aprilväder snarare än skånskt majväder. Det kunde ha passat Robert Dahlgren, men blev istället en värmländskas lycka. Mikaela Åhlin-Kottulinsky bjöd på en kvalskräll i TCR-klassen och var snabbast. ”Jag gläds med teamet och Mikaela”, säger Dahlgren.

3 maj 2019 18:20

Han hade bitvis en väldigt bra dag. Första testet spolierades av dåligt väder, men andra testet och första kvalet blev två framgångar för Dahlgren.

PWR-föraren var ensam att gå under minuten på varvet på Knutstorp och hade flera tiondelar till godo på bakomvarande förare.

Men så kom ruskvädret tillbaka till det andra och avgörande kvalet. Regn och hagel gjorde banan väldigt nyckfull.

– Det var mycket osäkerhet. Alla provade olika grejer, konstaterade Dahlgren.

Han låg sexa, men körde upp sig till fjärde plats på slutvarvet.

– Jag hade behövt ett varv till.

Istället klev Mikaela Åhlin-Kottulinsky fram och noterade snabbaste tiden. Hon var på gång redan i första kvalet, där hon blev tvåa efter kvalet.

Dahlgren får starta från andra startled i första racet under morgondagen.

– Jag känner mig trygg med bilen och inställningarna. Vädret har varit ovisst så vi får se vad som händer. Det blir att köra race om det.

Race 1: 13.10

Race 2: 15.25

Kval 2: TCR Scandinavia

1) Mikaela Åhlin–Kottulinsky, 1.09,294, 2) Andreas Ahlberg, 1.09,414, 3) Tobias Brink, 1.09,580, 4) Robert Dahlgren, 1.09.710, 5) Andreas Wernersson, 1.09,710.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Adam Savonen

Ämnen du kan följa