Fina kvalresultat på Gelleråsen

Både Robert Dahlgren och Anton Marklund lyckades bra på Gelleråsen. För Dahlgren blev det fullträff i TCR. Lägg därtill att Dahlgrens största rival, Andreas Wernersson, misslyckades till stor del.

17 augusti 2019 19:19

Det blöta vädret blev utmanade för alla startfält. Men Robert Dahlgren och PWR trivdes bra i vätan. Dahlgren noterade snabba tider på båda träningarna och följde upp det med fortsatta framgångar i kvalet.

På den blöta banan var han snabbast i båda kvalen. I första kvalet var Dahlgren snabbast med endast 25 tusendelar. Tomas Engström bjöd på den tuffa kampen.

I andra kvalet noterade Dahlgren en två tiondelar snabbare tid, 1.16,513, och det räckte till seger med åtta hundradelars marginal. Mattias Andersson var näst snabbast. Noterbart var att både Andreas Wernersson, och Tobias Brink, tvåan och trean i sammandraget, slutade första sjua och sexa. För Wernersson var det väldigt ödesdigert, då bara de sex främsta omfattas av den omvända startordningen. Så Dahlgren startar före sin tuffaste rival i båda racen.

Anton Marklund körde snabbt även han. Totalt blev han fyra i första kvalet och femma i andra kvalet. Men hade han kört lika snabbt i andra kvalet som i första – hade det räckt till en tredjeplats.

Resultat hittas här

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Adam Savonen

Ämnen du kan följa