Fightas med Formel 1-legendaren: ”Har besegrat honom förut”

Anton Marklund är på plats i Knutstorp. Premiär i Porsche Carrera cup och debut med nya porschen. Och Marklund kommer att bli rejält testat. För han möter legendariskt motstånd i form av Jaques Villeneuve. ”Det är bra nivå på motståndet”, säger Marklund.

3 maj 2019 14:13

Nu är det inget nytt för Marklund att möta Villeneuve. Under VM-säsongen 2014 i rallycross möttes de i flera race, men då var det Bolidensonen som var den vassare.

– Då var det på min hemmabanan och då spöade jag skiten av honom. Nu är vi på hans hemmabana så då får vi som han spöar skiten av mig. Men jag ska göra allt jag kan för att han inte ska göra det, säger Marklund och skrattar.

Testet under fredagen blev däremot ingen rolig historia för Marklund. Precis som för Robert Dahlgren snöade det och var nederbörd. Till slut blev det två hyfsade möjligheter att göra bra varv.

– Jag kunde pusha i ungefär två varv, men fick ta det lite lugnt i första svängen.

Det gav Marklund den sjätte snabbaste tiden, men noterbart var att Bolidenföraren var snabbast i både andra och tredje sektorn. Det var dock på olika varv.

– Det känns bra inför kvalet.

Marklund kör kval 14.55 under eftermiddagen.

Porsche Carrera cup, test, Knutstorp

1) Lukas Sundahl, 1.05, 143, 2) Lars–Bertil Rantzow, 1.055,462, 3) Magnus Öhman, 1.05,559, 4) Jacques Villeneuve, 1.05,758, 7) Anton Marklund, 1.05,950.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Adam Savonen

Ämnen du kan följa