En pallplats och ett ryck i sammandraget för Dahlgren på Anderstorp

Robert Dahlgren ryckte med tre poäng i sammandraget och noterade en andraplats i kvalet och i race. Totalt sett en lyckad helg för Skellefteföraren i STCC. ”Det är vad som går att mäkta med sett till förutsättningarna”, tyckte Dahlgren.

19 juni 2016 21:24

Med 50 kilo extra i bilen blir det förstås en extra stor utmaning att hänga med. Speciellt på Anderstorp, som har väldigt långa varv och är ogynnsam med extra kilon i bagaget.

– Det är långa raksträckor och annat som gör att det lätt kan kosta tid. Jag är ändå väldigt nöjd med hur vi genomförde allt.

Dahlgren var snabbast i de båda kvalen, bara slagen av helgens stora vinnare, Johan Kristoffersson som tävlar för Seat.

– De hittade det lilla extra och gjorde det väldigt bra.

Kristoffersson vann kvalet och första racet. Han slutade trea i andra racet och tog in 19 poäng på Dahlgren i täten. Men Dahlgrens försprång är fortfarande närmare 40 poäng.

Tufft andra race

Efter att Dahlgren och Kristoffersson tämligen enkelt hållit sina positioner i första racet, med Dahlgrens Volvokollega Göransson som trea, blev andra racet desto tuffare.

– Det var stökigt och bökigt som det brukar vara, sa Dahlgren.

Volvoföraren fick en dålig start och hade genom nästan hela loppet en tuff batalj med Emma Kimiläinen.

– Det var en hel del kontakt och tuff körning.

Blev bilen påverkad något?

– Klart att bilen inte var som den var i starten.

Dahlgren körde upp sig till en femte plats i andra racet där Göransson blev tvåa efter Daniel Haglöf. Totalt sett innebär det ändå att Dahlgren kunde rycka från Göransson med tre poäng efter helgen i Anderstorp. Skellefteföraren leder med tio poäng inför Västkustracet i Falkenberg 10 juli. Det blir säsongens fjärde racehelg och därmed passeras även halva säsongen.

Klart att bilen inte var som den var i starten.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa