Efter svåra sjukdomen – Dahlgren vinnare

Låg ordentligt sjuk på akuten tidigare i veckan – i helgen var Skellefteföraren återigen vinnare.

14 augusti 2016 20:58

Det var mot alla odds som Robert Dahlgren kom till start i STCC-tävlingen i Karlskoga i helgen. Efter WTCC-äventyret i Argentina drog Skellefteföraren på sig två minst sagt obehagliga magbakterier som tvingade honom till besök på akuten i Skellefteå under veckan.

– Jag har aldrig varit med om något liknande. Just att man inte hade någon energi. Jag åt för första gången på fredagskvällen och det var lite spaghetti med ketchup. Tidigare har jag inte kunnat behålla någon näring, säger Robert Dahlgren.

Trots det kom Dahlgren till start och det med besked. Det första heatet slutade nämligen med överlägsen seger.

– Det är ett av de bästa STCC-race jag kört. Det kändes jättebra både med bilen och körningen, säger Dahlgren.

Inför det andra heatet fick Robert Dahlgren inte riktigt den hjälp han behövde från mekanikerna som placerade Skellefteförarens bakdäck fram och tvärt om. Det upptäcktes inte inom den tidsram som däcken får bytas, vilket gav Dahlgren tidsbestraffning.

– Jag låg sist och flera sekunder efter, men körde upp mig till en femteplats, säger Dahlgren som i och med helgen knappade in på Richard Göransson och har kanonläge att ta hem hela mästerskapet med två tävlingar kvar.

– Det ser jättebra ut. Det kändes fantastiskt med bilen och körningen så jag har enormt stor chans att ta hem mästerskapet, säger Robert Dahlgren.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa