Dahlgrens supercomeback – pulvriserade allt motstånd

Robert Dahlgren är tillbaka. Med besked. Efter två snabba träningar var det ingen som var nära att hota Skellefteföraren i kvalet. ”Det känns riktigt bra, jag var lite nervös faktiskt”, sa Dahlgren efter målgången i andra kvalet.

30 april 2016 19:16

Robert Dahlgrens comeback på Skövde flygplats kunde inte har börjat bättre. Han har varit snabbast från första träningen och i kvalet lyste han klarar än någon annan.

Med tiden 49,479 sekunder var Dahlgren nära två tiondelar snabbare än tvåan – världsstjärnas Scott Mclaughlin. Sedan var han ytterligare en tiondel snabbare än Richard Göransson.

– Det har känts riktigt bra hela dagen. Teamet har jobbat bra och bilen har känts väldigt bra.

Dahlgren visade inga som helt tecken på ringrost under sin första tävlingsdag på 15 månader.

– Nej, det kändes riktigt bra och jag trivdes riktigt bra med allt, sa Dahlgren som såg oerhört lättad ut över att ha uppnått så fina resultat.

Andra kvalet körde de åtta främsta förarna ett varv och marginalerna är inte stora. Men även där var Dahlgren helt överlägsen. Som ensam förare gick han under 50 sekunder och var drygt 15 hundradelar snabbare än Richard Göransson. Scott Mclaughlin missade en aning och var mer än tre tiondelar efter och slutade fyra.

– Jag var faktiskt lite nervös inför andra kvalet, men jag hade ju tiderna att gå på. Så jag kände ju att det var en bra chans. Samtidigt tog jag det lite lugnt för att inte ta några onödiga risker. Och det räckte ju.

Det innebär att Dahlgren tog 25 poäng och startar i pole postion i ena racet i morgon och därefter startar han åtta i andra racet. Där är det omvänd startordning.

Richard Göransson är för första gången i samma team som Dahlgren. Örebroföraren fick se sig slagen av Dahlgren och Mclaughlin, men han noterade snabbare tid än ifjol.

– Jag hade kanske hoppats på lite mer. Men det var ändå ett okej kval.

Hur var det att möta Scott Mclaughlin?

– Det är alltid kul att möta internationellt starka förare.

Dahlgren pulvriserade inte bara dagens motstånd, han pulvriserade även Fredrik Ekbloms banrekord från ifjol.

Det är dock en skillnad, en kurva har gjorts om.

– Det är bättre asfalt där, men samtidigt är kurvan snävare så jag tror det går på ett ut, bedömde Göransson.

Under söndagen körs STCC:s två inledande race och som det har utvecklats sig, men Robert Dahlgren som stor favorit.

– Nu gäller det att göra två bra race och viktigast är att inte förivra sig, sa Richard Göransson.

Dahlgren känner sig lugn.

– Efter en sådan här dag kan jag slappna av och sova gott.

Racen körs 12.45 och 15.50.

Norran är på plats och direktrapporterar.

 

 

STCC

Kval 1: 1) Robert Dahlgren, 49,479 (Nytt varvrekord), 2) Scott Mclaughlin, 49,660, 3) Richard Göransson, 49,775, 4) Mattias Andersson, 49,975, 5) Daniel Haglöf, 50,155.

Kval 2: 1) Robert Dahlgren, 49,919, 2) Richard Göransson, 50,071, 3) Mattias Andersson, 50,152, 4) Scott Mclauglin, 50,255, 5) Linus Ohlsson, 50,262

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Adam Savonen