Dahlgren om stora utmaningen efter WTCC-debuten: ”Det ska bli intressant”

Det skulle kunna jämföras med att ta klivet från höger- till vänstertrafik – Robert Dahlgrens snabba kliv från en framhjulsdriven WTCC-bil till en bakhjulsdriven STCC-bil. ”Det kommer att bli intressant att se”, konstaterar han själv.

9 juli 2016 07:30

Det blir en något splittrad säsong för Robert Dahlgren, då han kommer att kliva mellan WTCC och STCC. Nu, två veckor senare, är det dags att ställa sig på startlinjen på STCC-banan i Falkenberg.

– Jag är jättepeppad, det ska bli sjukt kul. Det är som att komma hem på något sätt, säger Dahlgren.

– Nu ska det bli häftigt att se hur omställningen ska gå. Det kan bli intressant. Båda bilarna har lika mycket effekt, båda har 400 hästkrafter. Men den stora skillnaden blir att de är fram- respektive bakhjulsdrivna. I lägen då det gäller att fatta beslut med ryggmärgen så gäller det att det kopplar rätt. Mentalt har jag försökt förbereda mig på STCC-bilen och hur det ska bli att sätta sig i den. WTCC-bilen är också mer tekniskt avancerad – nu kommer jag tillbaka till en råare, lite enklare bil.

De två testen om inleder lördagen blir essentiella för att få en bra start på den snabba och korta banan i Falkenberg.

– Det tror jag blir jätteviktiga. I vanliga fall tar det fem-sex varv innan man är helt inne i det och får tillräckligt mycket fart för att få in de maximala inställningarna i bilden. Nu kan det nog komma att krävas något till. Jag är rätt så nyfiken själv, jag har inte varit i den här situationen tidigare.

I lägen då det gäller att fatta beslut med ryggmärgen så gäller det att det kopplar rätt.

Toppförarna i STCC

Topp 5 inför Falkenberg: 1) Robert Dahlgren, 161 poäng, 2) Richard Göransson, 151, 3) Johan Kristoffersson, 124, 4) Daniel Haglöf, 96, 5) Björn Wirdheim, 76.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa