Dahlgren ersätts i WTCC-tävlingen i Japan – här är anledningen

Det blir inget WTCC i Japan för Skellefteföraren Robert Dahlgren. Anledningen – det krockar med STCC-upplösningen.

22 augusti 2016 16:24

Robert Dahlgren fick göra debut i WTCC den här säsongen. Efter debuten blev det förnyat förtroende för Skellefteföraren i Argentina, men när det nu snart är dags för nästa VM-race i Japan väljer hans team Polestar Cyan Racing att ersätta honom med argentinaren Nestor Girolami.

Anledningen är att tävlingen i Japan krockar med de två avslutande STCC-tävlingarna på Solvalla och Knutstorp.

– Det känns jäkligt bra. Uppgiften jag haft är att ta hem STCC-titeln och det har hela tiden varit min målsättning, så jag är tacksam att teamet ger mig chansen, säger Robert Dahlgren.

Har det varit ett gemensamt beslut mellan dig och teamet?

– Min chef har ringt mig och frågat hur jag känner och jag har sagt att jag vill köra både STCC och i Japan, men när det inte går så vill jag försöka vinna mästerskapet (STCC). Sedan har de tagit beslutet, säger Dahlgren.

"Är målsättningen"

Efter STCC-avslutningen hoppas Robert Dahlgren ändå att det ska bli fler VM-tävlingar. Gärna redan den här säsongen.

– Ja, det är målsättningen och sedan hoppas jag att jag får köra hela nästa säsong också. Teamet ska ha tre bilar med och jag hoppas att jag får chansen.

Robert Dahlgren ligger tvåa i STCC-mästerskapet inför de två avslutande tävlingarna, bara elva poäng bakom Richard Göransson och av allt att döma blir det den duon som gör upp om titeln.

Mycket kommer avgöras redan i nästa tävling på Solvalla.

– Solvalla är en speciell bana där det är mycket närkontakt, så det känns lite som ett lotteri. Det kan gå precis hur som helst. Knutstorp trivs jag bra på. Jag ska se till att prestera så bra jag kan för det är bara det jag kan styra över. Min gameplan är att vinna, säger Robert Dahlgren.

Solvalla är en speciell bana där det är mycket närkontakt, så det känns lite som ett lotteri.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa