Tävling ställs in i STCC – ersätts med ny plats

Det blir inget stadsrace i Helsingborg. STCC offentliggör ingen orsak varför racet ställs in. Däremot är stadsrace i Helsingborg aktuellt till nästa säsong. De race som skulle avgöras i Helsingborg flyttas nu istället till Knutstorp. ”Tyvärr hittade vi inte en fungerande lösning vad gäller planering och upplägg för årets tävling i Helsingborg”, säger STCC:s VD Micke Bern

Robert Dahlgren och Anton Marklund får tävla på Knutsorp istället för i Helsingborg.

Robert Dahlgren och Anton Marklund får tävla på Knutsorp istället för i Helsingborg.

Foto: Michael Erichsen

Motorsport2024-07-09 10:00

STCC:s elektrifierade satsning är igång och de två första deltävlingarna har bjudit på spännande racing. Motortävlingen har kantats av problem och hela föra säsongen ställdes in.

Nu har nya problem uppstått och STCC tvingas ställa in tävlingen med det upphausade stadsracet i Helsingborg. Exakt varför det ställs in i år är inte känt. Däremot hyser STCC förhoppningar om att tävlingen ska bli verklighet kommande säsong.

– Tyvärr hittade vi inte en fungerande lösning vad gäller planering och upplägg för årets tävling i Helsingborg, men vi är glada över att ha ett fortsatt starkt samarbete med Helsingborgs stad för 2025 och 2026.

Head 2 head-tävlingen blir nu istället omvandlat till två race. Dessa kommer att genomföras på Knutstorp, som blir en dubbeltävling.

– När vi inte kan ta racingen till centrala Helsingborg 2024, så får vi helt enkelt göra det bästa av situationen och ta folk från Helsingborg till Knutstorp och tillbaka. Många partners och sponsorer kommer att lägga boende och aktivering under denna helg i Helsingborg så STCC kommer definitivt att synas och verka i Helsingborgs stad, säger Micke Bern, vd för STCC.

Det innebär att det bara återstår två tävlingshelger av årets säsong och de avgörs två helger i rad i september. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!