Motortalangen satsar på stortävling i Italien

Malåsonen Viktor Larsson vann klassen KZ2 i norrlandscupen tidigare i år. 16-åringen har nu fått klartecken att ställa upp i en stortävling i Desenzano del Garda i Italien. ”De bästa kommer att vara där och jag ser fram emot att möta dem”, säger Larsson.

Viktor Larsson vann Norrlandscupen i klassen KZ2. Nu satsar han på att köra en stortävling i Italien.

Viktor Larsson vann Norrlandscupen i klassen KZ2. Nu satsar han på att köra en stortävling i Italien.

Foto: Privat/Sebastian Jansson

Motorsport2023-09-29 11:00

Han vann sin fjärde titel i carting i norrlandscupen tidigare i höst. Framgången kom i den snabbaste cartingklassen, KZ2. Nu står det klart att han kommer att resa till Italien i mitten av oktober för att tävla i Trofeo delle industrie.

– Det är en stortävling som brukar avsluta säsongen i Europa för alla förare. De bästa brukar vara på plats, så det är ett riktigt bra startfält.

Larsson tävlade i våras på samma bana, men den här gången är konkurrensen ännu tuffare. Upp till 54 bilar kan komma att ställa upp i klassen KZ2 och sannolikt blir alla platser fyllda.

Vad har du själv för förhoppningar?

– Det vore ju förstås en dröm att vinna, men det är kanske tufft att sätta ett så högt mål. Jag ska göra mitt absolut bästa och sedan får vi se hur långt det räcker.

Larsson fyller 17 år i november och tävlar till vardags för Lycksele MK. Han kommer sannolikt att tillhöra de yngsta i startfältet.

– Jag räknar med det. Du får ju tävla redan det år du fyller 15 år, men på den här tävlingen är det ovanligt att någon så ung kommer att vara med.

Någon övre åldersgräns finns inte. 

– Det här är en jättebra chans för mig att visa vad jag kan.

Det är inte osannolikt att det kommer att vara fler svenskar anmälda.

– Det brukar kunna komma några förare som är söderifrån. Jag hoppas att det kommer lite svenskar, för vi brukar i regel hålla ihop och stötta varandra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!