Dahlgren avgjorde med tionde racevinsten

Robert Dahlgren är STCC-mästare för tredje gången. Han behövde bara två race på Mantorp för att avgöra. Skellefteföraren är historiskt överlägsen och de resterande fyra racen är en epilog. ”Det här den största segern för min del”, sa Dahlgren.

Dahlgren vinner STCC-mästerskapet 2021.

Dahlgren vinner STCC-mästerskapet 2021.

Foto: PWR Racing/Oscar Malmlund

Motorsport2021-10-03 14:22

Han startade som tvåa bakom Andreas Bäckman i det andra av tre race på Mantorp. Dahlgren startade hungrigt och kunde med god marginal vara snabbast i starten. Bäckman fick en dålig start och tappade snabbt genom fältet. VM-föraren tappade senare greppet och körde av Mantorps upptorkande bana.

Dahlgren plockade fram mästerskapsformen och såg till att hålla undan. Oliver Söderström, Lestrup Racing, gjorde vad han kunde för att försöka minska glappet, men utan att lyckas.

Lite längre bak jagade tuffaste konkurrenterna Åhlin–Kottulinsky och Brink placeringar, men ingen av dem kunde nå pallen. Åhlin-Kottulinsky hade behövt ta sig upp på pallen för att kunna störa Dahlgrens totalledning, men hon slutade femma.

Dahlgren gick i mål och tog tionde racevinsten på 14 race. I samband med det säkrade han totalsegern, med race kvar den här helgen och sedan ytterligare en racehelg.

– Underbart. Hela teamet har gjort ett helt fantastiskt jobb. Jag har aldrig varit med om att allt fungerar så bra under säsong. Det är många som har gjort ett enormt jobb. 

Här är resultatet från andra racet.

Här är totalställning. Det återstår 85 poäng att tävla om.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!