4Bangers höll hela vägen i 4-timmars

Högre farter var säkert anledningen till flera motorras när tredje deltävlingen av banracingens 4-timmars kördes i Fällfors i lördags. Ett team som höll hela vägen var 4Bangers som nu tog andra raka segern.

18 augusti 2019 20:22

– Vi hade bra fart i dag och bilen går otroligt fint. Nu vann vi trots att vi startade nästan sist och skruvar som lossnade ett tag, sa en lycklig Fredrik Stenmark, en av förarna i 4Bangers.

Nu tog 4Bangers andra raka segern. I det första racet i våras drabbades teamet av växellådsras.

– Nu var det inga problem, sa Fredrik och klappade om Kadetten.

Segerstriden stod främst mellan 4Bangers och Rusteze. De senare ledde länge och väl, men fick ge sig och blev nästan ett varv efter. Tredjeplatsen tog Tidy Powersports.

Nöjda med femteplatsen var fjolårsvinnarna 4Sign.

– Jättebra att bli femma. Vi gick från sjuttonde startposition till femte, tappade sedan till sjuttonde igen och avancerade sedan till femteplatsen igen, förklarade Thomas Johansson.

Norrsken Metall med ny kärra i sommar har haft svårt att få till det. Nu blev man sexa.

– Det är tredje tävlingen vi kör med bilen. Nu blev det annorlunda med ny bana och det tar tid att få bilen att fungera, sa Gustav Ulander.

”Oerhörd skillnad”

Med farter runt 160 km blev det en stor omställning för de 21 teamen på nya banan. Tidigare körde man på en bana öster om den nya banan vid Drive Center.

– Det är en oerhörd skillnad. Det gäller att bromsa vid rätt tillfälle, påpekade Benny Forsman vars team Forsman Motorsport var ett av teamen som drabbades av haveri.

– Bilen bara drog. Oljeläckage var det inte som tidigare, det kan vara växellådan som krånglade, sa en besviken Benny.

Totalt tog 4Bangers över tätpositionen före Boliden Räjsers och Rusteze. Blott fyra poäng skiljer mellan de tre.

Lars Pettersson

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Norrans redaktion

Ämnen du kan följa