Premiär för Broarna Runt – Norran sänder live

Norran livesänder premiären av Broarna Runt.
Norran livesänder premiären av Broarna Runt.

Broarna Runt brukar vara ett säkert vårtecken i Skellefteå, men de senaste två åren har det inte gått att genomföra som vanligt på grund av coronapandemin. Nu kan premiären av den 57:e upplagan genomföras med löpare, funktionärer och publik. Norran är på plats och livesänder premiären tisdag den 12 april. Sändningen startar 16.45.

Motionslöpning 11 april 2022 18:00

Den 12 april är det premiär för Broarna Runt. Det är startskottet för sju tisdagar i följd där de fem kilometrarna, med start och mål på Nordanå, ska genomföras. Start- och målgång har under pandemiåren flyttats.

Målet är numera bredvid fotbollsplanen bakom Nordanåbyggnaden. Starten är bredvid en gammal vävstuga. I och med att sträckningen är något annorlunda så har tävlingsledningen sett till att längden ska vara densamma.

– Den gamla sträckningen ska ha varit kontrollmätt till 5 019 meter, som vi nu försökt behålla, säger Jan Halvarsson, Skellefteå AIK Friidrott. 

– Sen så är vi nu tillbaka till den gamla sträckningen vid Karlgård, som på slutet varit lite annorlunda på grund av byggnationerna där. Men nu är det som vanligt igen, fortsätter han.

Norran livesänder premiären med start cirka 16.45. Sändningen kommer också att gå att se i efterhand.

– Det känns väldigt roligt att denna vårtradition i Skellefteå är tillbaka utan restriktioner och att vi på Norran kan få bjuda er läsare på en fullmatad TV-sändning direkt från start- och målfållan, säger Arvid Marklund, sportchef, och fortsätter:

– Det brukar kunna bli en härlig blandning av förväntansfulla, laddade och trötta löpare samt snack med tävlingsledningen och andra på plats.

Broarna Runt 2022

Datum: 12 april, 19 april, 26 april, 3 maj, 10 maj, 17, maj, 24 maj.

Starttider: 16.30, 17.00, 17.30, 18.00.

Arrangör: Skellefteå AIK Friidrott. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa