Marklund: "När det strular blir man laddad."

Anton Marklund var nöjd med sin sjätteplats i första heatet. Han tycker att det finns mer att hämta. – Det var synd att jag inte hann testa köra på riktigt torr bana.

24 maj 2014 16:06

Teamchefan Jan Marklund gladde sig åt att tre av hans bilar fanns bland de sex första bilarna i första heatet. 38 bilar kom till start på Lydden Hill i England.

– Det måste man ändå vara nöjd med.

Anton Marklund säger så här om sitt race:

– Jag fick en riktigt bra start och tog alternativen direkt. Jag kände att det flöt på bra, men däremot gjorde jag lite småmissar här och där. Det var lite bromspunkter där jag kunde ha gjort annorlunda, säger Marklund självkritiskt.

Marklund hade ingen bra start på varken den här veckan eller dagen:

– När det strular blir man laddad.

Han startar i näst sista heatet, men har den innersta banan i egenskap av att han slutade bäst av de som startar i andra heatet.

– Får jag en bra start finns bra möjligheter. När man startar innerst kan man inte bli utknuffad av banan och det är en fördel.

Toomas "Topi" Heikkinen var snabbast i teamet. Han noterade näst snabbaste tiden – och den kom redan i andra racet. Men Topi noterade att det även kan ha funnits fördelar med att ha startat tidigt:

– Svängen med grus såg ut att bli mer och mer bumpig och svårkörd. Troligen gick det fortare att köra där i början, sa Topi som i övrigt var nöjd med sitt race.

Han noterade den tredje snabbaste varvtiden.

Tanner Foust från USA, placerade sig mittemellan Topi och Marklund.

– Det kändes som om gruskruvan var lite svårkörd. Annars kändes första racet bra, sa Foust till Norran.

Andra racet startar om drygt en timma.

Vädret är oerhört oförutsägbart här på Lydden Hill. Nyligen var det sol och sommar – men nu regnar det ordentligt. Väderväxlingen gör tävlingen chansartad.

Mats Öhman från Älvsbyn missade helt i starten och blev inte bättre än 27:a. Emil Öhman, tvåfaldige skotervärldsmästaren, slutade på 20:e plats i första heatet.

Marklund kom tillbaka – med beskedMarklunds bil i brand – VM-start i faraFölj allt som händer i Rallycross–VMBränsleläckage bakom branden
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa