Marklund jagar säsongens första pallplats: ”Är på rätt väg”

Bolidensonen Anton Marklund kör i helgen rallycross-VM:s sjunde race i Kanada. "Jag tycker banan passar mig riktigt bra", säger Marklund till Norran.

5 augusti 2016 09:33

Inför helgens race ligger Marklund på en 13:e plats i VM-sammanställningen.

– Den här säsongen påminner mycket om förra året. Jag har kommit in i ett nytt team och kör en ny bil, det är fjärde året i rad som jag kör en helt ny bil. Det här året har handlat om att lära känna bilen och det har gjort att resultaten inte blivit så bra som jag hoppats på. Även om två fjärdeplatser är rätt bra, säger Marklund.

Hur går tankarna inför helgens race?

– Det är en tävling som är väldigt lätt att motivera sig till eftersom både jag och teamet gjort bra tävlingar här. 2014 var jag tvåa och även i fjol gick det riktigt bra. Volkswagen har tre pallplatser i Kanada på två år, så det är en bana som passar våra bilar. Vi får hoppas att vi kan visa det i år också.

Tuff bana

Banan i Trois-Rivieres, Quebec, kommer att kräva en hel del av både förare och bil.

– Den stora utmaningen är att man behöver en väldigt kraftfull motor, det krävs mycket effekt. Det är några långa raksträckor och på en av dem kommer vi upp i 200km/h. Sedan är det två hopp med hårda landningar, så det kommer att krävas att ingenjören har gjort ett bra jobb med inställningarna.

Marklund har en lång väg upp till totalledaren Mattias Ekström, men på sikt tror 23-åringen att han ska kunna vara med och hota om VM-segern.

– Jag är nog bra nu för att vinna ett race, men för att kunna vinna hela mästerskapet så kommer det att krävas mer erfarenhet. Jag blir hela tiden bättre och bättre, men det krävs flera års föreberedelser för att nå toppen, avslutar Anton.

Jag är nog bra nu för att vinna ett race, men för att kunna vinna hela mästerskapet så kommer det att krävas mer erfarenhet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa