Många starka i Skellefteå Strongman

Det var ett stort och starkt startfält som ställde upp och tävlade i Starkeman-tävlingen i Skellefteå i helgen. Joel Söderberg blev bäste Skelleftebo med en sjätteplats totalt. ”Jag är nöjd”, summerade Söderberg.

6 april 2017 23:24

25-åringen hade en riktigt bra dag. Han tog personbästa i samtliga sex grenar. De var appollon, sandsäck, marklyft, ok, farmers walk och atlasstenar.

Söderberg är starkast i grenarna sandsäck och farmers walk, där det även är en form av kondition inblandat.

– Jag kunde ha burit sandsäcken längre i den andra grenen, men jag kände att ville spara mig lite.

Han slutade trea i den grejen efter att ha burit den 125 kg tunga sandsäcken hela 66 meter. Arvidsjaurssonen Conny Kramer var starkast i den grenen och bar säcken hela 76 meter.

Tunga marklyft

Det var många framträdande resultat. I marklyft var det tre lyftare, Conny Kramer, Sebastian Dimantis och Stefan Dahl som tog 310 kg. Alla tre gjorde därefter lyckade extralyft på 320 kg.

Joel Söderberg höjde sitt personbästa till 240 kg, fem kilo tyngre än han har lyft förut.

Umekillen Sebastian Dimantis vann till slut ganska klart. Han var etta eller tvåa i alla sex grenar. Conny Kramer slutade tvåa och Stefan Dahl från Hudiksvall knep bronset.

Söderberg slutade sexa.

– Det här var min femte tävling och det har gått framåt varje tävling. Jag slog personbästa i alla grenar så det känns bra.

Ytterligare två tävlande från Skellefteå var med i form av Anton Lindberg och Sebastian Larsson. De slutade på tionde respektive 13:e plats.

Larsson tävlar normalt i crossfit och ligger långt under de viktgränser som finns.

– För min del kändes det spännande att testa hur min det var med min styrka. Crossfit är ju väldigt varierande träning och jag har testat hur träningen har påverkat min kondition, säger Larsson.

Mycket publik

Det var ett par hundra personer på plats för att se tävlingen, som genomfördes i Skellefteå Crossfits egna lokaler vid Norrvallaområdet.

– Förhoppningen är att den här tävlingen ska bli årligt återkommande. Syftet med den här tävlingen är ju att de som vill ska kunna prova på hur det är att vara med i en Starkeman-tävling.

 

Förhoppningen är att den här tävlingen ska bli årligt återkommande.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa