Lokala ekipage visade hög klass

I lördagens dressyrtävlingar på Kågedalens ryttarförening placerade sig hemmaryttarna i topp i dressyrklassen Lätt B:2. ”Jag är så glad”, säger Johanna Larsson efter segern med sin nya häst Rex, som hon tävlade med för första gången.

2 juni 2019 11:04

För två månader åkte Johanna ner till Blekinge för att provrida Rex och mötet ledde till att hästen åkte med på den långa resan hem till Skellefteå.

– Rex har tidigare tävlat i hoppning. På dressyrbanan hade han full fokus på mina hjälper och eftersom det är första gången vi tävlar tillsammans så känns segern extra kul. Jag hade glädjetårar genom halva programmet, säger Johanna med ett leende.

Under helgen så tävlade stora hästar på lördagen och på söndagen var det ponnyernas tur. Tävlingsledaren Sofia Olin Lundmark berättar att fem ridskolehästar deltar i olika klasser.

– För de som inte har möjlighet till egen häst så är det en bra chans att ändå kunna tävla. Det känns ju kul, säger hon.

Evalena Karlsson tävlade med ridskolehästen Hany för första gången och hon var nöjd med helgens insatser.

– Målsättningen har under terminen varit att tävla i denna tävling och nu ställde vi upp i Lätt C:1 och Lätt B:2. På sista tiden har vi haft lite extra programträning och det har gett resultat. Hästen var framåt och lyhörd för mina hjälper så det känns bra, säger Evalena och fortsätter.

– Det är så fin gemenskap här på ridskolan och alla är välkomna på samma villkor.

Familjär ridanläggning

Helgens överdomare Marie Nilsson Lundberg, Boden, berömmer både anläggningen och tävlingsorganisationen.

– Det är en trevlig och familjär ridanläggning med möjlighet till tävlingsverksamhet i olika grenar. Jag är imponerad, tacksam och stolt över att bli anlitad som funktionär denna helg och få upptäcka denna fina anläggning.

KDRF:s lokala- och regionala dressyrtävlingar:

Under helgen tävlade 45 ekipage som tillsammans gjorde 65 starter från klasserna Lätt C:1 till Medelsvår C:1.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Carina Kvist

Ämnen du kan följa