Nilssons besked: ”Mina bästa lopp är framför mig”

Han öppnade för att lägga av i slutet på säsongen. Men efter besked om hur förutsättningarna ska se ut nästa säsong har Klas Nilsson nu bestämt sig om framtiden. ”Jag känner fortfarande att mina bästa lopp är framför mig”, säger han.

Klas Nilsson öppnade upp för att lägga karriären på hyllan. Nu har han bestämt sig – och fortsätter satsningen.

Klas Nilsson öppnade upp för att lägga karriären på hyllan. Nu har han bestämt sig – och fortsätter satsningen.

Foto: Johanna Salo

Längdskidåkning2024-07-17 13:00

Det var en hoppfull Klas Nilsson inför säsongen, som klev in i ett nytt team. Men allt eftersom säsongen utvecklade sig blev det inte vad han tänkt sig.

Efter januaris storlopp i Marcialonga och La Diagonela blev februari helt tävlingsfritt, och efter Vasaloppet i början på mars blev det inte fler lopp i Ski classics.

I samband med Dundret runt öppnade Nilsson dessutom upp för att avsluta karriären.

– Det här var kanske sista loppet i karriären om det inte löser sig med något team, sa Nilsson till NSD då.

En låg budget från Exsitec Ski Team var anledningen att det inte blev så många tävlingar, och funderingarna inför kommande säsong har pågått längre. Men nu har Klas Nilsson bestämt sig – förutsättningarna han får inför nästa säsong gör att han fortsätter.

– Det är inte helt officiellt, men det är ett annat team som har tagit över vårt och det kommer att bli väldigt bra. Vi kommer få väldigt mycket service och det kommer bli mer professionellt. Jag har ju kontrakt med Exsitec ski team sedan tidigare, så jag får köra vidare med samma förutsättningar från det kontraktet, men det blir bättre i och med att det blir större, berättar Nilsson för Norran.

Vilket team det är som går in vill Nilsson inte avslöja, men 38-åringen tror mycket på upplägget.

– Jag var lite less efter att jag inte kunde tävla så bra i slutet, och kollade på lite olika lösningar med andra team. Men nu när det här dök upp känns det riktigt bra faktiskt. Jag känner att motivationen är kvar, jag har fortfarande inte fått ut det jag har i mig. Jag känner fortfarande att jag har mina bästa lopp framför mig.

Dessutom har Skellefteås långloppsess ett nytt upplägg för den egna träningen. Mattias Reck, som också är tränare för cykelproffsteamet Lidl-Trek, har gått in som Nilssons nya tränare.

– Det känns jättekul, det blir en liten nytändning. Han har sjukt lång erfarenhet med proffscykel, som är väldigt likt skidåkningen, men också en del erfarenhet med skidåkare de sista åren.

Och träningen inför premiären i Bad Gastein i december är i full gång.

– Jag tror verkligen på det här upplägget. Jag har alltid varit ganska inblandad i de team jag har kört för, men nu kommer jag kunna vara 100 procent åkare. Det känns riktigt bra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!