”Real Steel” klar för tre stormatcher – skrev på för global gala

Andreas ”Real Steel” Ståhl är klar för en ny organisation. Han har skrivit på ett längre avtal för första gången sedan han var med UFC. Inom kort kommer han offentliggöra när han går nästa match i organisationen, Brave CF. ”Känns spännande. Ser fram emot det här”, säger Ståhl.

11 november 2019 14:26

Skelleftehamnsonen och MMA-profilen tar nu ny sats i karriären. Han har två raka segrar och siktar nu uppåt i Brave CF. Galan har sitt säte i Bahrain och är ganska ny. Organisationen tog sin nuvarande from 2016, men jobbar globalt och har haft galor i nästan alla världsdelar.

– Det är en underskattad organisation. Det är en spännande organisation och det finns många spännande motståndare och en tung titel att fightas mot.

Kontraktet sträcker sig över tre matcher. Och inom kort räknar Ståhl med att offentliggöra sitt första uppdrag i galan.

– Det är några små detaljer kvar innan allt är helt klart. Jag väntar på att få besked om att allt är i hamn.

Den tilltänkta matchen kommer att gå på en gala i Asien i mitten på december. Förhoppningen är att det är ett första steg mot en titelmatch – som handlar om ett världsmästarbälte.

Det som skiljer Brave en aning från andra organisationer är att de tillämpar lite andra viktklasser. Weltervikt är 175 pounds (79,4 kg) istället för 170 pounds (77,1 kg), vilket innebär att Ståhl kommer tillåtas att vara lite mer än två kilo tyngre vid match.

31-åringen har tolv segrar under proffskarriären, som har gått in på sitt elfte år.

Det är en underskattad organisation.

Andreas ”Real Steel” Ståhl

Född: 1988

Familj: Fru och dottern My, ett år

Klubb: Renyi

MMA-stats: 12 vinster, 4 förluster

Aktuell: Har skrivit på för tre matcher med globala organisationen Brave Combat Federation.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa