Fyra medaljer för Soo Shim i Fujairah Open

Soo Shim åkte till Dubai med tio utövare, fyra av dem tog medalj. Ett resultat som nästan får tränaren Niklas Andersson att bli mållös. "Helt galet", säger Andersson.

3 februari 2019 18:50

FUJAIRAH OPEN

Soo Shim åkte till Förenade Arabemiraten och Fujairah Open med en tuff träningsperiod i ryggen. Under vintern har laget satsat hårt på att utveckla sin fysiska status och tränat mindre taekwondo än vanligt. Trots detta blev det fyra medaljer i Fujairah Open.

– Helt fantastiskt. Fyra medaljer är definitivt rättvist och prestationerna hos de som inte tog medalj var också briljanta, säger tränaren Niklas Andersson.

– Alla har presterat väldigt bra. Ibland gör man bra matcher men får inte den utdelning som man tycker sig förtjäna, lite så var det för vissa i helgen.

Två guld

Albin Fältman, 14 år, och Indra Bodén, 13 år, tog båda guld i Förenade Arabemiraten.

– Albin gör sin bästa tävling någonsin. Han har en internationell medalj sedan tidigare och i lördags fick han fira sin 14-årsdag med ett guld. Han släppte inte en poäng under hela turneringen och vinner finalen med 12–0. Han har varit så sjukt bra.

– Indra tog guld i Lettland i höstas och går tre matcher mot duktiga tjejer och är helt briljant. En av de bästa vi någonsin har haft. Det är inte oväntat att hon vinner, men hon gjorde verkligen en superprestation. Hon är tekniskt komplett och vågar visa det på mattan.

För 14-åriga Anna Holmström blev det ytterligare en internationell medalj, denna gång ett silver.

– Hon har klivit upp i juniorklassen nu och det brukar vara ett tufft steg för många. Att hon nu tar silver direkt är superkul. Hon möter en mycket duktig tjej i finalen, det är jämnt men den andra tjejen är lite starkare.

Starka debuter

Ludvig Lövstrand gjorde sin internationella debut och sedan flytten från Lidköping till Skellefteå har 16-åringen haft en fantastisk utveckling.

– Han flyttade hemifrån i höstas för att gå gymnasiet här i Skellefteå och sedan dess har han vunnit SM, tre svenska cuper och nu tar hans brons. Han har svarat oerhört bra på träningen hos oss och det är ett kvitto på att vi och han gör rätt saker, säger Andersson.

Frederik Emil Olsen gjorde seniordebut, 16 år gammal, och stod upp bra i sin första match. Trots det blev det förlust mot den spelare som sedan kom att knipa silvret.

– Frederik gör en galet bra match, han bjuder på stor show och är helt respektlös. Han släpper loss och sätter många träffar på snurrande tekniker, men får inte utslag.

– Kommande tävlingar kommer han att vara tillbaka i juniorklassen, men det var skönt för honom att känna att han har så pass bra häng på seniorkillarna.

"Indra tog guld i Lettland i höstas och går tre matcher mot duktiga tjejer och är helt briljant. En av de bästa vi någonsin har haft."

FAKTA

Soo Shims medaljörer i Fujairah Open:

Albin Fältman, -53 kg, guld.

Indra Bodén, -41 kg, guld.

Anna Holmström, -46 kg, silver.

Ludvig Lövstrand, -63 kg, brons.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Erik Grahn Lundgren

Ämnen du kan följa