Dubbla förluster för Soo Shims VM-debutanter: ”Vi ska egentligen aldrig gnälla på lottningen men...”

Soo Shim åkte iväg med tre VM-debutanter till kadettmästerskapet i Uzbekistan. Målet var medaljer, men efter första dagen fick Albin Fältman och Indra Bodén se sig besegrade.

8 augusti 2019 15:48

– Albin mötte Iran den första matchen som är rankade som den bästa herrnationen i världen just nu. Och vi ska egentligen aldrig gnälla på lottningen, men den var den sämsta möjliga för oss. Albins första rond var hyfsat tajt med 7-4, men sen stack siffrorna i väg och han förlorade med 4–24. Blev lite platt fall för honom även om han är rutinerad med att tävla utomlands och gjort det jättebra, rapporterar tränaren Niklas Andersson.

Även Indra Bodéns resa i Uzbekistan tog slut snabbt.

– Hon mötte Mexiko i första matchen och det var inte heller en lätt lottning då de också är stora giganter inom sporten. Men hon ledde med 6-4 efter första ronden och jagade sparkar mot huvudet mycket. Men efter tre supertajta ronder förlorade hon med 10–11, säger Andersson.

Men i morgon tävlar Linus Vesterlund som sista man ut från Soo Shim. Och han ska möta hemmanationen.

– Den matcher ser inte lätt ut på pappret, men den är inte omöjlig. Han är supertaggad och kommer klara av det sinnesjukt höga trycket som hemmapubliken haft under tävlingen så här långt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Veronika Ljung-Nielsen

Ämnen du kan följa