Bra möjligheter efter slaget i Kina

Han fick gräva djupt i Kina för att vinna. Men genomköraren och vinsten har gett spännande öppningar för Andreas ”Real Steel” Ståhl. ”Jag hoppas kunna bestämma mig för en väg inom kort”, säger Ståhl till Norran.

16 augusti 2019 10:30

Tre tuffa ronder i M1-globalgalan i Kina gav seger mot tyske Christian Jungwirth med delat domslut. Ett utslag som kan tyckas väl jämnt.

– Jag har sett matchen i efterhand och har klar kontroll i både första och tredje ronden. I andra var jämnt. Så nog kändes det som om det var en ganska klar seger, säger Ståhl.

Jungwirth har varit hypad i Tyskland och segern innebar andra raka för Ståhl. Och vinsten, som är Ståhls tolfte i proffskarriären, har gett eko.

– Jag fick samtal från min matchmaker jag jobbat med i Sverige och han har ett klart kontrakt med ryska ACA, säger Ståhl.

Men inför den senaste galan har han även jobbat med en större matchmaker från MPK.

– Han har hört av sig frekvent och varit väldigt intresserad av att arbeta ihop. Han skrev senast att han skulle ta mig till ”the big leauges”.

Många alternativ

Det har varit långt mellan matcherna fram till nu. Men Ståhl siktar på minst en match till innan jul. Och han är öppen för det mesta, men hoppas på något riktigt spännande.

– Det är tight om tid, men visst skulle det vara roligt att gå en match i UFC i Köpenhamn. Jag har ju verkligen försökt få till något med Mark O. Madsen.

Det finns även klara öppningar i eventet han tävlade i senast. Lägg därtill att UFC:s största konkurrent på den amerikanska marknaden, Bellator, är högaktuell för att arrangera en gala i Sverige.

– Det har ju varit mycket prat om det och det vore förstås väldigt häftigt att gå en match på en stor gala i Sverige. Det är ju något av en dröm.

Ta beslut

Tiden efter matchen har handlat om återhämtning främst.

– Det var en väldigt tuff resa. Allt blev ju försenat, så vi fick ju vara på Arlanda i 16 timmar innan vi kom i väg till Kina. Så det var många delar som inte var optimalt. Så sett till det har allt gått otroligt bra.

När tänker du bestämma väg för fortsättningen?

– Jag måste bestämma mig om inte allt för länge. Jag ska fundera någon vecka, sedan får vi se.

”Jag har ju verkligen försökt få till något med Mark O. Madsen.”

Andreas ”Real Steel” Ståhl

Född: 1988.

Vikt: 77,1 kg vid match, 87 kg utanför buren.

Stats: 12 segrar, 4 förluster.

Aktuell: Vann nyligen sin tolfte proffsseger och har nu två vinster i rad. Siktar på ny match innan jul och har många alternativ.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Adam Savonen

Ämnen du kan följa