Avslöjar: Andreas ”Real Steel” Ståhl nära ny match – i Tjetjenien

Andreas Ståhl är nära en ny match. Han har länge varit på gång att få match i den ryska galan ACB. Nu är det nära enligt uppgifter. Men platsen sticker ut. Ståhl ska gå i Grozny i Tjetjenien. ”För mig handlar det om att gå match mer än var”, säger Ståhl till Norran.

24 november 2017 16:18

Andreas ”Real Steel” Ståhl har länge jagat match. Han var enligt flera uppgifter mycket nära match i början av november, då ACB skulle ha arrangerats i Sverige. Men av okända skäl blev galan aldrig av.

– Jo, det stämmer att det var prat om att jag och flera andra svenskar skulle ha gått match där. Jag vet inte vad som hände riktigt. Sedan blev allt flyttat och det var istället prat om galan i Österrike. Det blev inget där heller.

Han har fått vara beredd att gå match under lång tid. Nu ser det däremot ut att bli av. 13 januari ska han gå match mot hemmafightern Dzhokhar Duarev.

– Jag längtar efter att gå match och det ska bli spännande att gå i ACB.

Matchen avgörs i den autonoma republiken Tjetjenien, i huvudstaden Grozny. Ett självutnämnt land, som har präglats av ett hårt klimat och många stridigheter.

Hur ser du på att gå match där, om det blir av?

– Jag lägger ingen vikt kring politik. Jag vill bara gå match och jag tar det som kommer.

Motståndaren Duraev har noterats för fyra raka vinster, alla har kommit i ACB.

– Det finns ett par matcher med honom på youtube. Han verkar allround, men jag har en högre nivå än honom i allt.

Tjetjenien har en stark tradition i brottning, sambo och har även många utövare som håller på med MMA. Svenska MMA-utövare och brottare har tidigare åkt över till Tjetjenien för träningsutbyte. Lulefightern Niklas Bäckström reste dit tillsamman med Alexander Gustafsson för att träna.

– Men dit vill jag aldrig åka igen, sa han.

Andreas Ståhl

Född: 1988

MMA-stats: 10 vinster, 4 förluster

Aktuell: Nära att få klart med match i ACB i Tjetjenien.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Adam Savonen