Mosse Atrakchi gör proffsdebut på Battle of Botnia

Mosse Atrakchi har ett VM-brons som amatör. Nu tar 29-åringen steget – och gör proffsdebut i MMA. 27 maj i Luleå kliver han i buren under proffsregler. ”Jag har haft en lång paus och laddat mentalt för det här”, säger Mosse.

Mosse Atrakchi gör proffsdebut på Battle of Botnia 27 maj.

Mosse Atrakchi gör proffsdebut på Battle of Botnia 27 maj.

Foto: Privat

Kampsport2023-04-17 15:30

Skelleftesonen Mosse Atrakchi har under lång tid siktat mot att bli proffs.

– Det är ju en dröm på många sätt. Det var ju faktiskt proffsmatcherna som gjorde att man en gång tiden började träna MMA. 

Atrakchi flyttade till Umeå för att satsa på klubben Renyi, som har fostrat många oerhört bra fighters. Mosse är en i rad av Skelleftefighters som har fostrats i klubben.

Nu håller han på ladda upp inför debuten, som äger rum på Battle of Botnia 7, som genomförs i Luleå 27:e maj.

– Det har förstås haft betydelse att få chansen att fightas på hemmaplan. Att ha publiken i ryggen kommer att gör mig extra taggad.

Motståndare blir 34-årige fighten Mehid Abadli från Halmstad. Han har gått en proffsmatch, som han har förlorat. 

– Jag vet inte så mycket mer än att en tuff kille. Han ska vara ganska allround.

Skelleftefightern är känd för sin kraftfullhet i buren och hoppas den ska komma väl till pass. Matchen kommer att avgöras i -93 kg.

– Vi har tränat på riktigt hårt ett tag nu. Jag får grymt bra träning eftersom vi är många som ska vara med och fightas på galan. Sedan hade vi besök av finske toppfightern Olli Santilahti förra veckan. Så det känns bra.

Sedan tidigare är offentliggjort att Andreas ”Real Steel” Ståhl kommer att gå huvudmatch på galan. Fler fighter kommer att offentliggöras inom kort.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!