När ishockeykarriären summerades hade Warg hunnit med att representera Modo, Timrå, Skellefteå AIK, Brynäs och Rögle i SHL, Dinamo Riga i KHL och ERC Ingolstadt i tyska DEL. Lägg därtill 64 landskamper, där 43-åringen bland annat fick chansen att representera Tre kronor i två VM-turneringar.
Men en dag var karriären plötsligt över.
En nackskada under sejouren i Brynäs omöjliggjorde vidare spel.
– För mig blev slutet på karriären väldigt abrupt. Det var jättejobbigt att det helt plötsligt bara var över, berättar Warg.
Hur gick tankarna där och då?
– Jag hade väl egentligen ingen tanke på något annat. Hockey var det enda jag kunde och det enda som jag gick in i med över 100 procent.
Bolidensonen fick sedan chansen att jobba som lokal säljare för TV4, om än han i förstaläget valde att tacka nej för att han "inte vågade".
– Men jag sa "ja" efter ett tag och jag tror att man har mycket att ge i arbetslivet om man kommer från elitidrotten, där man är van en helt annan press, säger han och fortsätter:
– Sedan ska man också acceptera att man är något annat än hockeyspelare, och det har inte jag haft några problem med. Det var kul att se en annan värld, även om jag älskar hockeyn.
Redan under tiden i Skellefteå AIK fick Warg chansen som flygande reporter när Norran kollade "läget på stan" inför det stundande SM-slutspelet.
– Det var vägen in i mediabranschen, säger han och skrattar.
Numera har Warg många järn i elden. Tillsammans med ett gäng hockeyprofiler från Ö-vik äger och driver han restaurangen Strandkaj Kök & Bar och utöver det åtagandet i hemstaden har han även hockeyförbundet och Svenska spel som arbetsgivare.
– Jag driver ju mitt egna lilla bolag mot kommunikation, media och marknad. På förbundet är jag partneransvarig och där handlar mycket om att vårda det otroligt starka varumärket "Tre kronor" mot deras partners.
– Sedan får jag hänga lite med kommunikationsgänget också, eftersom de också tillhör den kommersiella avdelningen. Det är rätt kul att sitta med dem och spåna fram lite nya kampanjer också...
Ungefär tre dagar i veckan jobbar Warg i Stockholm, där han också programleder ett hockeymagasin för Svenska spel.
– Nu har jag en lägenhet, efter att ha bott på hotell i två år. Jag växte upp och kände att livet på hotell inte var för mig längre, säger han och skrattar.
Idén till att starta och driva en restaurang kom för ett gäng år sedan, och när han ombeds dra den korta historien om hur det blev som det blev är han tydlig.
– Det finns ingen kort historia, säger han och skrattar.
Om du skulle ge det ett försök?
– Jag och Magnus Gästrin (med över 200 SHL-matcher på sitt CV, och precis som Warg hockeyfostrad i Modo) har besökt många olika städer och restauranger, och alltid trivts i den miljön. Över en middag hemma fick vi för oss att vi skulle öppna en restaurang och dagen efter ringde han mig och frågade "hur gör vi nu?". Vi hade ingen aning, säger Warg och skrattar.
Efter två år av förberedelser, eller ett "grundligt arbete" som Warg själv säger med glimten i ögat, där duon tog fram en affärsplan, funderade kring vilken lokal man skulle satsa på och hur man skulle lösa det med personal, fick de vetskap om att den förre NHL-stjärnan Markus Näslund ämnade att bygga ett lägenhetskomplex i hamnen med kommersiella ytor i markplan.
Möjligheten dök upp, och de tog chansen.
– Vi var intresserade direkt, och fick sedan med honom i projektet. Så på den vägen blev man restaurangägare, vilket varit någon av en dröm. Jag har inget krögarblod, men jag tycker att det är kul att vara på restaurang, säger han och skrattar.
Hur är du i köket?
– Jag skulle inte kunna jobba här, men jag klarar mig rätt bra hemma....
I ägargruppen ingår även legendaren Peter "Foppa" Forsberg, och Warg beskriver konstellationen bakom restaurangen som ett "skönt gäng".
Restaurangen har också blivit något av ett nytt "omklädningsrum" för Warg, som trivs som fisken i vattnet med alla sociala kontakter.
– Vi har inte så mycket personal, vi är en liten restaurang, men vi försöker att ta hand om dem som jobbar så bra som det bara går. Jag lägger mycket tid på det här. Att jobba i den här branschen innebär många och tunga arbetstimmar, och det måste man ha respekt för. Det handlar om att bygga och se människor, säger 43-åringen.
Tack vare uppdragen för svenska ishockeyförbundet och Svenska spel har också Warg fortsatt bra koll på svensk hockey.
– Ska jag se på SHL på TV så börjar jag med att se Skellefteå AIK:s matcher, men om de leder med 7–0 kan det hända att jag byter kanal, säger han och skrattar.
Hur bra koll har du på årets upplaga?
– Ganska bra, jag hade först tänkt att säga jävligt bra men jag är lite utanför nuförtiden...
Vad tror du om chanserna till ett nytt guld?
– Stora. AIK måste vara sjukt jobbiga att möta när de maler på i samma tempo och med samma idé. Det tror jag också är deras nyckel till framgång, att alla gör jobbet, säger Warg som imponeras av sin gamle parhäst Joakim Lindström.
– "Jocke" tog semester i några månader, åt upp sig och kom tillbaka och dominerar. Det finns inget stopp för honom och man ser ju, direkt han har pucken i anfallszon, att motståndarna har en sån sjuk respekt för honom. Sedan lägger han ner ett jobb åt andra hållet på banan som kanske inte syns så mycket, och vilket han kanske inte alltid får uppmärksamhet för i media.
Någon återkomst till hockeyn, i en mer direkt roll snarare än att programleda i webb-tv och jobba för förbundet, utesluter inte Warg.
Däremot har han en stor respekt för de timmar som måste läggas ner i dag.
– Det är hur mycket som helst som ska göras och du måste vara intresserad av det mesta; allt från hur du ska hantera människor till hur du ska jobba med statistik. Och allt annat.
Hur ser du på att en dag jobba inom hockeyn igen?
– Det är klart att man varit sugen, jag trivs väldigt bra i den miljön. Det märker jag när jag är på plats och jobbar under till exempel Beijer hockey games, säger han och fortsätter:
– Men jag är ingen tränare, åtminstone inte nu.
I vilken roll skulle du kunna se dig själv?
– Jag tror att det skulle vara intressant att vara med och bygga ett lag. Lite i bakgrunden, inte i den dagliga verksamheten ute på isen. Vi får se vad som händer i livet...