VM-spelaren klar för AIK: ”Kommer kunna göra skillnad”

Kinga Jókai Szilágyi. Så heter det senaste nyförvärvet till Skellefteå AIK:s damlag. ”Hon är framförallt en riktigt bra skridskoåkare”, säger Ulrika Dahlgren, General Manager i AIK.

Kinga Jokai-Szilagyi, här från årets VM, är klar för AIK.

Kinga Jokai-Szilagyi, här från årets VM, är klar för AIK.

Foto: Bildbyrån

Ishockey2023-05-08 14:58

Den 25-åriga forwarden spelade så sent som förra månaden i VM med det ungerska landslaget. Den här säsongen har hon totalt gjort 15 landskamper och då stått för åtta (3+5) poäng.

Nu är Kinga Jókai Szilágyi klar för Skellefteå AIK. Ett viktigt nyförvärv i klubbens fortsatta satsning mot SDHL.

– Hon har kvaliteter som gör att hon kommer kunna göra skillnad och tillföra oss mycket. Hon har kapacitet för att vara ordinarie i ett SDHL-lag, skulle jag säga, säger Ulrika Dahlgren till Norran.

Förra säsongen spelade hon i MAS Budapest.

Hur har ni hittat henne?

– Jag var nere på VM i Danmark för ett år sedan och tog då tillfället att se någon match med Ungern. Efter det har vi haft bra koll på henne, så på den vägen är det.

25-åringen har även ett förflutet från en säsong i Luleå, 2017/218. Dessutom har hon en äldre syster, med Zsofia i förnamn, som spelade sex raka säsonger i Luleå (2015–2021) och idag bor i Piteå och pratar flytande svenska.

– Så vi har också haft kontakt med Zsofia under åren. Och nu känns det kul att vi lyckats göra klart med Kinga som är en riktigt bra spelare, säger Dahlgren.

undefined
2017/18 spelade forwarden i Luleå Hockey – där även hennes storasyster tillbringat sex säsonger.


25-åringen blir en viktig byggsten inför kommande säsong då AIK återigen hoppas kunna utmana i ett SDHL-kval.

Förra veckan stod det klart att 27-åriga Isabelle Palm forsätter i klubben. Sedan tidigare har det också gjorts klart att Cecilia Brännström och lagkaptenen Clara Markeby lägger skridskorna på hyllan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!