Ellen Lövgren besviken efter tunga förlusten mot Luleå

Coop Norrbotten arena bjöd på publikfest när 4 071 åskådare hade tagit sig till Luleås arena för mötet i SDHL mot Skellefteå AIK. Efter att ha hotat Luleå rejält för en vecka sedan blev det en mer ensidig historia denna tisdagskväll.

Skellefteå tvingades se Luleå fira mål sju gånger om på tisdagskvällen.

Ishockey2024-10-15 21:08

Det började bra men slutade på värsta sätt när Skellefteå AIK åkte två timmar norrut för säsongens andra rivalmöte i SDHL.

Efter att ha vunnit skottstatistiken och nollat Luleå i den första perioden kraschade allt för AIK som blev statister när hemmalaget gick ifrån till 3–0 på 55 sekunder i inledningen av mittenakten. De regerande mästarna sköt sedan ytterligare fyra mål bakom Miranda Dahlgren i Skellefteås målbur och när matchen var slut hade AIK åkt på sin största förlust i SDHL – någonsin.

Efter matchen var Ellen Lövgren rejält besviken över hur laget genomförde de två avslutande perioderna:

– Det blev ju inte alls som vi tänkt oss. Vi gör en hyfsat bra första period sen gör de tre snabba i andra och dödar matchen. Vi är inte nöjda med hur många mål vi släpper in men sa också här i omklädningsrummet efteråt att vi måste försöka glömma det här så fort som möjligt, säger hon.

Vad säger du om er defensiv den här matchen?

– Det är inte alls bra. Sen är ju Luleå också ett skickligt lag som är effektiva och gör mål på sina chanser, det blir en ketchupeffekt för dem. Det är slarv och misstag som gör att de gör mål men vi måste glömma detta och komma ut starkare

Ni skjuter tre skott på mål på 40 minuters spel, vad tänker du när du hör det?

– Det är ju ingen bra statistik, ska man göra mål måste vi ju få puckar på målet också.

MATCHFAKTA

Luleå HF – Skellefteå AIK 7–0 (0–0, 4–0, 3–0)

Målen: 1–0 (20.28) Petra Nieminen (Emma Nordin, Erica Rieder), 2–0 (20.51) Viivi Vainikka (Erica Rieder, Nadia Mattivi), 3–0 (21.23) Akane Shiga, 4–0 (28.21) Petra Nieminen (Johanna Fällman), 5–0 (45.11) Jenni Hiirikoski (Viivi Vainikka, Linnea Johansson), 6–0 (52.31) Astrid Lindeberg, 7–0 (52.51) Viivi Vainikka (Linnea Johansson)

Skottstatistik: 41–9 (5–6, 14-0, 22–3)

Utvisningsminuter: 6–6 (4–2, 0-2, 2–2)