Talangen efter målet: ”Skrek skjut”

Zeb Forsfjäll fick chansen när Theo Keilin tog ned pucken på volley. Det blev startskottet på en målkavalkad i Örnsköldsvik – som Skellefteå AIK kunde gå vinnande ur. ”Jag vet inte vad som hände”, säger 18-åringen.

”Jag var inte vad som hände, det bara flög in kassar mot oss”, säger Zeb Forsfjäll efter målexplosionen.

”Jag var inte vad som hände, det bara flög in kassar mot oss”, säger Zeb Forsfjäll efter målexplosionen.

Foto: Jörgen Bergkvist (frilans)

Ishockey2023-08-23 21:00

Det är tre veckor kvar till SHL-premiär, och när Skellefteå AIK satte sig på bussen till Örnsköldsvik var det med en försmak om vad den matchen skulle innebära. Nykomlingarna Modo behövde någon minut startsträcka – men hemmalaget hittade lägen och fick till slut också utdelning.

Det skulle AIK också. Efter att ha skjutit blott ett skott på mål i första perioden kom i stället chansen efter drygt halva matchen spelad när Zeb Forsfjäll måttade in 1–1.

– Det var en bra basketnedtagning av Theo (Keilin), sedan passade han fram mig och skrek skjut så jag tänkte att jag skjuter, säger Forsfjäll.

Hann du med på vad som hände de tre minuterna efter det?

– Jag vet inte vad som hände, det bara flög in kassar mot oss. Det var rätt dåligt av oss.

För Zeb Forsfjälls mål blev starten på en tre och en halv minut lång målkavalkad. Simon Robertsson fyllde på för AIK innan Modo satte tre kassar – och Max Lindholm sedan reducerade för gästerna.

– Man säger till varandra i båset att vi ska gå in och ta tag i det, få ned puckarna och vara noggranna, men vi hade lite dåligt flyt där.

AIK tvingade till slut fram en förlängning efter att Rickard Hugg satte 4–4, och väl där kunde Oscar Lindberg avgöra.

– Det var inte vår bästa match, vi är inte jättenöjda med själva spelet men det är skönt att vinna till slut i alla fall, säger Forsfjäll, som också konstaterar att det alltid är bra att få lite träning på även förlängingar under försäsongen.

Du har fått förtroende här på försäsongen. Vad vi du få ut av den här säsongen för egen del?

– Jag vill få ut så mycket spel som möjligt och försöka få så mycket spelminuter som möjligt, säger 18-åringen.

Även om resultatet gick AIK:s väg kan det också ha kostat. Nyförvärvet Anton Heikkinen hoppade av isen på ett ben efter en tackling och återkom inte till spel.

– Jag tror inte att det är så bra. Han är på sjukhuset och röntgar, sade huvudtränare Robert Ohlsson efter matchen.

FAKTA

Modo – Skellefteå AIK 4–5 (1–0, 3–3, 0–1, 0–1)

Målen: 1–0 (17.33) Theodor Niederbach (Ruohomaa, Ranta), 1–1 (28.06) Zeb Forsfjäll (Keilin), 2–1 (28.46) Simon Robertsson (P. Lindholm) 2–2 (29.53) Adam Pettersson (Jinesjö Karlsson), 3–2 (30.17) Josh Dickinson, utan assist, 4–2 (31.03) Mikael Ruohomaa, 4–3 (32.14) Max Lindholm (Dzierkals), 4–4 (54.18) Rickard Hugg (Johnson, Voullet), 4–5 (61.16) Oscar Lindberg (M. Lindholm).

Skott: 21–22 (8–1, 9–8, 4–11, 0–2).

Utvisningsminuter: 4–4 (0–2, 2–0, 2–2, 0–0).

Publiksiffra: 3 939 åskådare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!