Storuman segrade mot Malå i förlängningen

Matchen mellan hemmalaget Storuman och gästande Malå i HockeyTrean Västerbotten forts var lika efter full tid, efter en sen kvittering av Storumans Tim Lingesten.

Storumans IK vann mot Malå IF

Ishockey2024-02-02 21:51

I förlängningen kunde hemmalaget avgöra till 5-4 (2-1, 0-1, 2-2, 1-0) genom André Thomasson efter 1. 51 och fullborda vändningen.

- Allt för publiken! Jämn match med mycket chanser men till slut rättvist resultat, tyckte Storumans assisterande tränare Johannes Bjuhr, efter matchen.

André Thomasson slog till 1.51 in i förlängningen och blev matchhjälte med sitt 5-4-mål.

Första perioden var jämn. Malå inledde bäst och tog ledningen genom Axel Önnerlöv efter 10.03, men Storuman kvitterade genom Emanuel Granström. Och Storuman hann också ta ledningen, genom André Thomasson. Efter 18.36 i andra perioden slog Olov Nilsson till, framspelad av Ken Lundgren och David Holmgren och kvitterade för Malå. Malå gjorde två snabba mål i tredje perioden och gick från 2-2 till 2-4, målen av Rasmus Grundberg och Tobias Lundgren.

Men Storuman stod för en grym upphämtning till 4-4 med två mål på bara 0.47. Alfred Bjuhr gjorde 3-4 efter 17.03 och Tim Lingesten fullbordade comebacken till 4-4 efter 17.50. I förlängningen tog det 1.51 innan Storuman också avgjorde till 5-4. Stor matchhjälte blev André Thomasson, på pass av Kristoffer Olofsson och Emanuel Granström.

Storumans Emanuel Granström stod för ett mål och tre assists och André Thomasson gjorde två mål och ett målgivande pass. Ken Lundgren hade tre assists för Malå.

Storuman ligger på första plats i tabellen efter matchen, medan Malå ligger på andra plats.