Succéspelet i SHL närmar sig 23 000 spelare

Med närmare 23 000 registrerade användare är det redan Sveriges största hockeyspel inom Fantasygenren – och nu siktar Skelleftekillarna bakom att utveckla spelet vidare. ”Inom kort presenterar vi en spännande nyhet”, säger Tomas Nordström på Pregame.

Erik Wallberg, Tomas Nordström och Jon Lundström på Pregame gläds åt framgångarna med Fantasy SHL.

Erik Wallberg, Tomas Nordström och Jon Lundström på Pregame gläds åt framgångarna med Fantasy SHL.

Foto: Privat

Ishockey2023-01-19 15:00

Trion Jon Lundström, Tomas Nordström och Erik Wallberg är från Skellefteå och ligger bakom den stora managersuccén, Fantasy SHL.

22 873 spelare har hittills registrerat sig på plattformen som lanserades den 13 september i fjol. Ett spel som fallit användarna väl i smaken. 

– Många tror att det bara handlar om hockey och att man måste ha järnkoll på spelarnas insatser, men då har man missat den sociala aspekten. En lika stor del av Fantasy SHL handlar om att tävla mot vänner och kollegor, förklarar Jon Lundström på Pregame. 

Den snabba framgången har betytt mycket och trion jobbar stenhårt för att ta plattformen till högre nivåer.

Nästa steg att utveckla är en bredare statistikbas och planer finns på att ytterligare förbättra interaktionen användarna emellan. Inom kort kommer Fantasy SHL:s närvaro i arenorna stärkas ytterligare, då spelarnas poäng samt ställningen i Veckans coach och Fanligan, kommer att uppdateras i realtid – på respektive SHL-förenings mediakub. 

– Vilka spelare dominerar omgången och vilka coacher trendar topplistorna? Det kommer du att kunna följa i realtid på mediakuben, samtidigt som du följer ditt favoritlag i arenan, förklarar Erik Wallberg på Pregame och fortsätter: 

– Det här är första steget till en utvecklad 2.0-version av spelet, som kommer att vara fullt utbyggd till kommande säsong. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!