AIK:s segersvit fortsätter – efter vinst i Timrå

Timrå öppnade starkt, men Oscar Möller såg till att AIK var i ledningen efter första perioden. I den andra var AIK klart bättre än hemmalaget och gjorde även 2–0. Närmare än en reducering till 2–1 kom inte Timrå och AIK:s segersvit fortsätter att växa.

Oscar Möller gratuleras efter sitt ledningsmål i den första perioden.

Ishockey2022-11-19 17:22

Timrå öppnade starkt i NHC Arena, men det var Skellefteå AIK som tog ledningen i matchen efter att Oscar Möller överlistat Jacob Johansson i TIK-målet. Assist på målet till kedjekamraterna Jonathan Johnson och Rickard Hugg.

Efter målet öppnade matchen upp sig och båda lagen hade sina chanser, inte minst hemmalaget som skapade flera chanser.

Med både Max Lindholm och Per Svensson på botbänken kunde sedan AIK skapa än mer tryck framåt i spelet fyra mot fyra, men inga ytterligare mål föll under dubbelutvisningen.

Timrå fick sedan chansen i powerplay, men utan att få utdelning och den första perioden slutade 0–1.

Med två hemmaspelare i utvisningsbåset kunde sedan AIK göra 2–0, genom Jonathan Johnson, i spel fem mot tre. I det efterföljande fem mot fyra-spelet var AIK även nära att göra ytterligare mål och i slutminuten fick AIK på nytt chansen i powerplay, men ingen utdelning den gången heller.

I den tredje perioden dröjer det sex och en halv minut innan Timrå reducerar, då den förre AIK-spelaren Emil Pettersson tillåts glida igenom AIK-försvaret och med en backhand överlistar Linus Söderström.

Med 9.38 kvar av matchen åker sedan Elias Salomonsson på en tackling i offensiv zon och blir liggande. Spelet blåses av och AIK:s talangfulle back hjälps av isen och haltar direkt ut i omklädningsrummet.

Mitt i Timrås stora kvitteringsjakt fick sedan AIK chansen i powerplay efter att Wingerli fått med sig en utvisning. En dryg minut in på det numerära överläget får sedan Timrå en strålande chans till kvittering, men Söderström klarar. Däremot fick Oskar Nilsson sätta sig i utvisningsbåset och det blev istället spel fyra mot fyra innan Timrå skulle få chansen att spela powerplay.

Några fler mål i matchen blev det dock inte, och AIK inkasserade ytterligare en seger denna vecka efter omstarten.

FAKTA

Timrå–Skellefteå AIK 1–2 (0–1, 0–1, 1–0)

Målen: 0–1 (04.46) Oscar Möller (Johnson, Hugg), 0–2 (28.51) Jonathan Johnson (Pudas, Hugg) spel fem mot tre, 1–2 (46.28) Emil Pettersson (Hanzl).

Skott på mål: 17–24 (7–7, 5–14, 5–3)

Utv-minuter: 10–8 (2–4, 6–0, 2–4)

Tekningar: 22–20 (10–5, 5–7, 7–8)

Publik: 5 800 åskådare (slutsålt).

Domare: Alexander Österberg, Daniel Eriksson.