Beskedet: Gustaf Lindvall saknas på bortaturnén

Skellefteå AIK flög ned till Stockholm redan vid klockan 08.30 på onsdagen, inför veckans bortaturné där matcher mot Oskarshamn och Växjö väntar. Efter veckans frågetecken på målvaktssidan står det klart att tre målvakter fanns med på flighten.

Gustaf Lindvall finns inte med på Skellefteå AIK:s bortaturné.

Gustaf Lindvall finns inte med på Skellefteå AIK:s bortaturné.

Foto: Ola Westerberg

Ishockey2023-10-04 11:13

När Norran når Skellefteå AIK:s tränare, Robert Ohlsson, via sms berättar han att Linus Söderström, David Rautio och juniormålvakten Carl Axelsson finns med i den trupp som åkt söderut för veckans två matcher. 

Gustaf Lindvall, som i lördags vann sin första match på drygt ett år, saknas således. "Gurra" har inte tränat med laget på hela veckan och det just efter att han gjort comeback från den skada som höll honom från spel i nästan ett år. 

Även Theo Keilin och Simon Robertsson saknades på flighten söderut. På grund av konkurrenssituationen bland forwards har Keilin lämnats hemma för att träna med J20, och Robertsson är fortfarande skadad.

Mattias Hallberg, naprapat i Skellefteå AIK, om Gustaf Lindvalls status:

– Vi har tagit beslutet att lämna honom hemma i Skellefteå där han får köra alternativ träning. Han fick en känning efter matchen i lördags och vi bedömer att han ej är i matchdugligt skick just nu. 

Tror ni det blir en längre frånvaro för Lindvall? 

– Nej, det tror vi inte. 

Är det den gamla skadan som spökar eller är det något nytt? 

– Vi går inte in på vilken typ av skada det handlar om, men det är inte den gamla skadan, avslutar Hallberg. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!