Mardrömsstart på säsongen för ”Clemens”

Clemensnäs fick en mardrömsstart på säsongen i hockeyettan. Laget förlorade båda matcherna – och ådrog sig två skador, varav en befarad hjärnskakning. ”Har ingen stress eller panik”, säger tränaren Kim Lundgren.

Stjärnforwarden Liam Nilsson utgick med en befarad hjärnskakning i förlusten mot Hudiksvall.

Stjärnforwarden Liam Nilsson utgick med en befarad hjärnskakning i förlusten mot Hudiksvall.

Foto: Johanna Salo

Ishockey2023-10-01 18:54

Två matcher, två förluster, tre skador och noll gjorde mål. Premiärhelgen av hockeyettan blev dyster för nykomlingen Clemensnäs HC.

I premiären så föll de blåklädda med 3–0 mot Strömsbro i en tajt match.

– Insatsen är okej försvarsmässigt, men vi blir lite uddlösa framåt. Vi drar på oss för mycket utvisningar så vi lyckas inte skapa det momentum vi behöver. Vi hade, med lite mer skärpa och medstuds i avsluten, kunnat komma därifrån med poäng, summerar tränaren Kim Lundgren.

Redan dagen efter, på söndagen, slängdes man ut i hetluften igen. Etablerade Hudiksvall stod för motståndet. Då var "Clemens" chanslösa. Laget blev återigen nollade och förlorade med 4–0. 

Skadeproblematiken blev besvärlig. Efter premiären försvann både Pontus Burström och Robin Johansson (skada), och i starten av mötet mot Hudiksvall fick stjärnan Liam Nilsson en tackling som träffade olyckligt i huvudet.

– Vi blir lite kort om folk. Vi kom in i matchen med två spelare kort och får sedan en hjärnskakningssituation på Liam Nilsson, så vi får spela på tredje kedjor. Vi orkar inte riktigt och blir tunga.

Laget har över en vecka till nästa match. Tränaren hoppas hinna få tillbaka lite spelare.

– Vi har ingen stress eller panik. Vi gör bra saker och resultaten kommer komma. Sedan hoppas jag lite spelare hinner komma tillbaka.

FAKTA

Hockeyettan

Strömsbro IF–Clemensnäs HC 3–0 (0–0, 1–0, 2–0)

Hudiksvalls HC–Clemensnäs HC 4–0 (1–0, 2–0, 1–0)

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!