Sandberg lämnar AIK – hamnar i Tjeckien

Filip Sandberg värvades från Finland till AIK före värvningens deadline 2022. Efter lite mer än två framgångsrika säsonger står det klart att det inte blir någon fortsättning. Ny adress ska enligt uppgifter tjeckiska Litvinov.

Filip Sandberg lämnar Skellefteå AIK. Han är klar för spel i tjeckiska Litvinov enligt Expressen.

Filip Sandberg lämnar Skellefteå AIK. Han är klar för spel i tjeckiska Litvinov enligt Expressen.

Foto: Petter Arvidson

Ishockey2024-05-30 20:35

Den 29-årige forwarden vann SM-guld med HV 71 2017. Därefter gick flyttlasset till San José Sharks organisation, men det blev enbart spel i AHL-lagat San José Barracuda.

Han återvände till HV 71 för att 2021 flytta till finländska TPS. Där blev han kvar till strax efter jul, när AIK:s GM, Erik Forssell, tog chansen att värva Sandberg.

Det blev en lyckad värvning och Sandberg har gjort stor nytta under de två senaste säsongerna. Han har varit oerhört användbar för tränarna och har varit en tillgång i alla typer av situationer. 

Offensivt har Sandberg noterats för ungefär en halv poäng per match. Han gjorde 27 poäng 22/23 och förra säsongen gjorde han 24 poäng.

Efter den här säsongen har Sandberg varit ett frågetecken, även om det tidigt fanns uppgifter om att han hade alternativ för framtiden. I mitten av juli fyller den hårt arbetande forwarden 30 år och passar på att byta miljö samtidigt.

Enligt expressen.se är Sandberg klar för Litvinov i den tjeckiska ligan. 

Spelaren ska ha haft intresse från många håll. Enligt uppgifter till Norran ska både moderklubben Gnaget och HV 71 ha visat intresse. Nu pekar allt på att det blir en ny utlandssatsning.

Av fjolårets forwards i AIK som inte har kontrakt är Dylan Sikura fortfarande aktuell för spel kommande säsong.

FAKTA

Filip Sandberg

Född: 1994

Moderklubb: Gnaget

Stats i AIK: 124 matcher, 26 mål, 30 ass, 51 poäng.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!