Salomonsson fälls för crosschecking – stängs av

Elias Salomonsson fälls för crosschecking efter sitt matchstraff mot Rögle. Backen anmäldes under fredagsmorgonen, och har nu fått sin dom.

Elias Salomonsson anmäls efter sitt matchstraff mot Rögle.

Elias Salomonsson anmäls efter sitt matchstraff mot Rögle.

Foto: Petter Arvidson

Ishockey2023-10-20 08:12

Det var i slutet av den tredje perioden, där Skellefteå AIK kommit upp i 5–3-ledning. Framför mål hamnade Elias Salomonsson i en dust med Rodrigo Abols, och den unge AIK-backen satte då klubban i ansiktet på Abols.

”Skellefteåspelaren nr 44 Elias Salomonsson slår först till Abols klubba och sedan utdelar han en crosschecking i uppåtgående vinkel som träffar i ansiktet på Abols”, skriver situationrummet i anmälan.

Under fredagseftermiddagen kom beskedet – Salomonsson fälls för situationen.

Disciplinnämnden menar att det är ”en avsiktlig och repsektlös crosschecking som träffar ansiktet” och att det är skaderisk på förseelsen. En förmildrande omständighet är att det inte finns någon större kraft bakom träffen.

”Det är mer en olycka än att jag måttar mot hans huvud. Jag träffar hans hals med min vänstra hand”, skriver Salomonsson själv i sitt uttalande till disciplinnämnden och fortsätter:

”Röglekillen förstärker, enligt mig, situationen för att få med sig en utvisning. Visst träffar jag hans hals, men kraften är mycket låg, jag har böjda armar och avbryter rörelsen tidigt.”

Salomonsson stängs av i två matcher och missar såväl derbyt mot Luleå under lördagen som nästa veckas bortamöte mote Malmö. Backen ska även betala drygt 3200 kronor i böter.

Salomonsson är den tredje AIK-spelaren som fälls i disciplinnämnden den här säsongen, efter Filip Sandberg och Elias Stenman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!