Revanschsuget AIK redo för Timrå-dubbel

Efter en strålande säsongsinledning blev det förlust senast för Skellefteå AIK, som nu vill hitta tillbaka till vinnarspåret med två starka prestationer mot Timrå i helgen. ”Åker vi därifrån och är nöjda med våra insatser kommer vi också vara nöjda med matchernas utfall”, säger assisterande lagkaptenen Malou Berggren.

Malou Berggren och Skellefteå AIK är på revanschjakt i Timrå i helgen, efter den tunga hemmaförlusten mot "Löven" senast.

Malou Berggren och Skellefteå AIK är på revanschjakt i Timrå i helgen, efter den tunga hemmaförlusten mot "Löven" senast.

Foto: Erik Grahn Lundgren

Ishockey2023-11-11 10:00

Skellefteå AIK gick som tåget inledningsvis, men redan i bortamatchen mot Modo den 22 oktober började spelet att hacka och i hemmaderbyt mot Björklöven tre dagar senare kom också säsongens första förlust.

– Vi har helt enkelt inte kommit upp i nivå. Passningsspelet och intensiteten har inte varit där det ska vara, och sedan vill vi också förbättra produktiviteten. Vi har kommit till många målchanser, men inte gjort tillräckligt mycket mål, säger 20-åringen som själv snittat en poäng per match under de åtta första matcherna.

Hur har det känts för egen del?

– Helt okej. Jag hoppas kunna bidra mer framåt, men också fortsätta att vara en trygghet i det defensiva spelet.

I helgens matcher ställs AIK, som efter förlusten senast fått se "Löven" ta över serieledningen, mot tabelljumbon Timrå.

– Vi kommer till två matcher där vi på papperet har ett stort övertag. Timrå är ett lag med många unga spelare, men tack vare lite nyförvärv så har de en högre lägstanivå nu än förra säsongen, säger Berggren och avslutar:

– Vi kommer att fokusera på vår egen prestation och förhoppningsvis kan vi åka därifrån och vara nöjda med våra prestationer; är vi det kommer vi också att vara nöjda med matchernas utfall.

FAKTA

Helgens matcher

Lördag: Timrå–AIK.

Söndag: Timrå–AIK.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!