Spelarbetygen efter rivalmötet – Drever hyllas

En storspelande målvakt och två danska snidare höll på att säkra Skellefteå AIK:s största skrällseger hittills i SDHL och för det får trion höga betyg när Norran betygsätter spelarna i det historiska första rivalmötet.

Camryn Drever var en gigant mellan stolparna – igen.

Camryn Drever var en gigant mellan stolparna – igen.

Foto: Andreas Forslund / CHB Photos

Ishockey2024-10-09 21:16

Målvakt

Camryn Drever 5

Kommentar: Med 38 räddningar visade Camryn än en gång vilken fantastisk målvakt hon är. En gigant mellan stolparna som framför allt i andra perioden visade sin storhet när hon höll AIK kvar i matchen när hemmalaget drog på sig fyra raka utvisningar. 

Förstafemman

Moa Viklund 2

Aino Karppinen 2

Jenna Pirttijärvi 2

Nicoline Söndegaard Jensen 4

Laura Lerchova 3

Kommentar: En sak är säker – det är kring Nicoline Söndergaard Jensen det händer offensivt. Den danska stjärnan ligger bakom nästan allt AIK gör offensivt och är vansinnigt viktigt för nykomlingen. Laura Lerchova har börjat se allt bättre ut och får ut mer av sitt spel nu än i de inledande matcherna.  

Andrafemman

Malou Berggren 3

Sini Karjalainen 2

Ida Kuoppala 2

Marah Wagner 3

Mikayla Lantto 3

Kommentar: Wagner och Lantto såg stundtals riktigt skarpa ut mot Luleå – duon skapade chanser tillsammans och jobbade ofta fast pucken i offensiv zon. Kuoppala ville mycket men fick inte ut vad hon ville. 

Tredjefemman

Isabella Pozzi 2

Pernilla Forsgren 3

Line Grahn 2

Ellen Lövgren 3

Ronja Mogren 2

Kommentar: Pernilla Forsgren kan spela precis hur mycket som helst men ändå alltid se pigg ut. AIK:s klart bästa back mot Luleå. 

Kedjan med Line, Ellen och Ronja lade ned jobbet som krävs men var lite för trubbiga när jobbet de lade ned ledde fram till målchanser. 

Fjärdekedjan

Sara Bjurvén 2

Vilma Granlund 2

Nikita Bergmann 4

Kommentar: Hon är bara 15 år men har nästan allt för att bli en matchvinnare i SDHL redan nu. Hon har längden, räckvidden och den där lekfullheten med pucken som ofta gör spelare till matchvinnare. Får Nikita Bergmann bara till effektiviteten och ställer in siktet så kommer hon bli en nyckelspelare i vinter. Hon kan bli precis hur bra som helst. 

Betygsskala

1) Ej godkänd, 2) Godkänd, 3) Bra, 4) Mycket bra, 5) Sensationell.                                                                                                                                                                                                                                                                                    

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!