Tvåmålsskytt: ”Ibland ska man ha flyt”

Han brukar inte stå ut för målskyttet.
Men när Clemesnäs gästade Kalix tryckte Johan Fahlgren in dubbla fullträffar i segern.
– Ibland ska man ha flyt, säger han.

Johan Fahlgren är inte Clemensnäs vanaste målskytt. Men mot Kalix satte han både säsongens första och andra balja.

Johan Fahlgren är inte Clemensnäs vanaste målskytt. Men mot Kalix satte han både säsongens första och andra balja.

Foto: Johanna Salo

Ishockey2024-10-13 19:01

Clemensnäs fick en smakstart när de tagit sig till Kalix under söndagseftermiddagen. Det blev ingen utdelning på den utvisning de fick med sig innan minuten hade spelats – men när Lucas Johansson klev fram kunde ändå gästerna ta ledningen.

Efter det tog Johan Fahlgren över showen. Fahlgren är inte känd för att vara någon målskytt, på hela förra säsongen satte han tre baljor. Men under söndagen satt säsongens första – och andra – fullträff.

– Ibland ska man ha flyt, säger han och fortsätter:

– Det är alltid kul att bidra offensivt också. Även fast man kanske inte har den mest offensiva rollen är det alltid roligt att få sätta några puckar.

Kalix var aldrig särksilt långt efter. Ett snabbt svar på Fahlgrens 2–0-mål gav en uddamålsledning för Clemensnäs inför slutakten, men Fahlgrens andra mål för efteremiddagen och ett efterföljande mål signerat Ludvig Warg satte stopp. Kalix reducerade en gång genom att ta ut målvakten, men kom aldrig närmare än 4–2.

– Jag tycker inte att vi riktigt gör vår bästa match. Vi kommer inte riktigt upp i den nivå vi vill spela på. Men det gör det ännu starkare att vi lyckas ta tre poäng, säger matchvinnaren.

Vad tror du det är som gör att ni inte kommer upp i den nivå ni vill?

– Bra fråga, det kan man fundera på länge. Jag tycker att vi är inne i en ganska tuff match- och träningsperiod, så på hösten kanske man får räkna med att alla prestationer inte är 100-procentiga.

Kanske stavas också anledningen en sönderryckt match. Över 60 minuter delades totalt 16 tvåminutersutvisningar ut – nio för hemmalaget och sju för gästerna.

– Ja du, säger Falhgren och skrattar när det kommer på tal.

– Det var kanske inte den grisigaste matchen så, men ibland gillar domaren att blåsa. Men det går ju när han blåser åt båda håll.

Och du tycker att det blev jämnt i dag?

– Ja, han blåste åt båda hållen på ganska mycket. Man ska inte klaga på domarna i dag.

FAKTA

Kalix HC – Clemensnäs HC 2–4 (0–1, 1–1, 1–2)

Målen: 0–1 (14.38) Lucas Johansson (L Warg, Bodén), 0–2 (21.21) Johan Fahlgren, 1–2 (23.37) Oliwer Stensson (Runbjer), 1–3 (50.00) Johan Fahlgren (Enstrand, Nilsson), spel fem mot fyra, 1–4 (51.57) Ludvig Warg (Lidman, Kariander), 2–4 (56.34) Linus Håkansson (Lindbäck, Keryluk), spel sex mot fyra.

Skott: 30–18 (8–6, 11–6, 11–6).

Utvisningsminuter: 18–14 (4–2, 8–2, 6–10)

Domare: Mikael Lockner.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!