Nytt bakslag för Lindvall – skadad igen

Dagen efter 14:e raka segern kommer dubbla oroande besked från Skellefteå AIK. Det mest alarmerande är att Gustaf Lindvall har fått ett nytt bakslag. ”Vi behöver fundera över vad som är nästa steg för honom”, säger naprapaten Mattias Hallberg.

Elias Salomonsson är några veckor bort, Adam Mascherin krasslig och Gustaf Lindvall skadad på nytt.

Elias Salomonsson är några veckor bort, Adam Mascherin krasslig och Gustaf Lindvall skadad på nytt.

Foto: Ola Westerberg

Ishockey2022-12-27 21:26

När Norran får tag på målvaktstränare Krister Holm, för att först och främst prata om lagets fantastiska form och Linus Söderströms klubbrekord på tre raka nollor, berättar han även att Adam Mascherin och Gustaf Lindvall saknades på tisdagens träning. 

– Mascherin är krasslig. Men vad som exakt gäller kring deras status får du ta med det medicinska teamet, berättar Holm.

När AIK:s naprapat Mattias Hallberg ringer upp under eftermiddagen ger han beskedet att förhoppningen är att Mascherin kan spela på fredag, borta mot Luleå:

– Han är krasslig just nu helt enkelt. Men vi hoppas att det inte ska bli långvarigt, säger han och fortsätter:

– Ser vi till hans rehabstatus så har allt gått bra och han är där vi hade förväntat oss att han ska vara. Han är redo för spel så länge han inte är sjuk.
 

Mer dystert är att Gustaf Lindvall, som gjorde comeback som backup till Söderström i måndagens 3–0-seger mot Växjö, åkt på ett nytt bakslag:

– Hans skadeområde är kartlagt sedan tidigare och vi har även konsulterat med en del specialister i området. "Gurra" har gjort dubbla rehabperioder men sedan fått bakslag. Och nu blev det sämre igår (läs; måndag) igen, säger Mattias Hallberg.

Vad som väntar nu för Lindvall är oklart.

– Utvecklingen har inte följt det förlopp vi förväntas oss. Så vi håller på att kolla igenom allt igen och konsultera specialisterna igen, för att kolla vad som är nästa steg för honom.

Hur länge Lindvall nu blir borta – och vad som är nästa steg i rehabprocessen – återtar att se. 

– Vi vill inte slå på och av rehabiliteringen hela tiden. Så vi behöver kolla igenom vad vi gjort, hela processen, och bestämma en väg närmsta dagarna, säger Hallberg.


För talangbacken Elias Salomonsson, som utgick skadad den 19 november, har en tidigare prognos från AIK hintat om att en comeback skulle kunna vara aktuell strax efter nyår.

Men Hallberg berättar att det är längre bort än så innan Salomonsson spelar match igen:

-- Han har haft ett gips som ska plockas bort i dagarna. Och vanligtvis brukar man på ett ungefär lägga lika lång rehabperiod efter att man plockat bort gipset som innan. Men vi kommer veta mer inom kort exakt hur det blir. Men Elias blir borta minst några veckor till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!