Nordlund gjorde hela fem poäng i landslagsmatch

Viggo Nordlund och Team 17-landslaget fick avsluta helgen på bästa sätt. Laget vann med hela 9–3 mot Slovakien. Nordlund låg bakom inte mindre än fem av målen.

Zeb Forsfjäll gjorde många poäng i Småkronorna i turneringen i Kanada.

Ishockey2022-12-18 20:44

Team 16 med AIK-spelarena Zeb Lindgren och Viktor Klingsell hade en bra start på helgen. Under lördagen besegrade de Finland med hela 9–2 och noterade andra raka vinsten. Team 16 vann även en klar seger under fredagen. Klingsell spelade fram till Sveriges första mål och sköt Sveriges nionde och sista mål.

Under söndagen fick Finland revansch och vann med 3–2. Klingsell noterades för en framspelning till Sveriges andra mål.

Viggo Nordlund gjorde hela fem poäng, när Team 17 vann mot Slovakien med hela 9–3 under söndagen. Han var inte ensam med att göra så många poäng. Örebrotalangen, Alexander Zetterberg, gjorde hela fyra mål och noterades även för en assist.

En skön revansch efter uddamålsförlusten, 3–4, mot Schweiz under lördagen. Nordlund gjorde ett mål i förlustmatchen. Det blev ju även förlust under fredagen, då USA vann med hela 8–2.

Alexander Hellnemo vakta målet när U19-landslaget spelade internmatch.

Zeb Forsfjäll hade en bra turnering med Småkronorna i Kanada. Han ledde interna poängligan inför matchen om bronset.

Efter en jobbig start tog sig Småkronorna till semifinal mot USA. Där blev det förlust med 3–4 under lördagen. USA avgjorde med matchens enda mål under tredje perioden.

I matchen om bronset spelade Tre Kronor mot Kanada West under söndagskvällen, svensk tid. Vid pressläggning var matchen ännu inte avgjord. Tre Kronor var i ledningen, 2–1, efter två perioder.