Oskar Nilsson hyllar stämningen i rivalmötet

Känslorna flödade åt och från alla håll när Skellefteå AIK förlorade mot Luleå HF i ett hett rivalmöte. På bortaläktaren blev det så hett att Luleåklacken tvingades ut från arenan – något Oskar Nilsson tyckte till om efter matchen: "Jag tycker de skulle ha fått stanna utomhus" säger han till Norran.

Oskar Nilsson i en närkamp med Luleås Oscar Eklind.

Oskar Nilsson i en närkamp med Luleås Oscar Eklind.

Foto: Ola Westerberg

Ishockey2023-10-21 21:51

Trots sex chanser i powerplay, ett straffslag och flera högkvalitativa målchanser hölls Skellefteå AIK från målprotokollet i säsongens första möte med Luleå. I stället och tack vare ett sent mål från Mario Kempe kunde gästerna lämna arenan med tre poäng, en hållen nolla och med vetskapen att de passerat AIK i tabellen. 

undefined
Oskar Nilsson i en närkamp med Luleås Oscar Eklind.

Efter förlusten stannade Oskar Nilsson till för en intervju ett par meter från AIK:s omklädningsrum – en pratstund där det blev tydligt hur stor besvikelsen var efter den tuffa nollpoängaren. 

– Det är kul att möta Luleå och det var en jätterolig match att spela men just nu känns det inte så kul, säger han och tittar ned i golvet. 

Vad är det som gör att ni hamnar utanför målprotokollet i en match där ni skapar så mycket? 

– Vi som spelar powerplay ska hänga dit minst en puck i dag och vi skapar nog för att göra mål där, men det är surt för det handlar om så små marginaler. Men det krävs lite extra i såna här matcher.

Du såg extra taggad, hur nöjd är du med din egen insats?

– Ja, men helt okej tycker jag ändå. Jag kämpar och sliter som vanligt, och i de här matcherna är det lättare för en i min ålder att tagga till lite extra. 

Du såg ut att snacka en hel del med Luleås spelare?

– Jag tycker det är roligt med känslor och ju längre hockeyn går så tappar vi känslor för varje år som går. 

Inför fullsatta läktare med två klackar som sjöng upp som om det vore final bjöd matchen på en stämning av absolut högsta klass – något som AIK:s frispråkige back tyckte mycket bra om: 

– Det är grymt roligt. Västra Stå gör det grymt bra, och det är kul att det är mycket folk från Luleå med. Vi vill ju ha mer känslor i ishockeyn, inte mindre. Då är såna här matcher perfekt. 

Det blir ju en situation där i första perioden när det bränns av en rökpjäs och de tömmer bortastå, hur påverkar det er spelare?

– Det är kul att det är känslor från läktarhåll samtidigt som jag tycker att de skulle ha fått stanna utomhus. 

Du tycker de inte borde fått komma tillbaka?

– Ja, vi måste ta chansen när vi får den, avslutar han med ett leende.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!