Nedsläpp i afton – en back hamnar utanför laget

Frölunda är på besök i Skellefteå. Laget ligger på fjärde plats, en position före AIK. Fyra spelare saknas i laguppställningen för AIK, som kommer till spel med seger i ryggen. ”Alltid skönt att ha med sig det”, säger backcoachen Pierre Johnsson.

Anton Olsson finns inte med i matchtruppen i afton.

Anton Olsson finns inte med i matchtruppen i afton.

Foto: Suvad Mrkonjic

Ishockey2023-10-12 13:50

Kvartetten Simon Robertsson, Gustaf Lindvall, Theo Keilin och Anton Olsson finns inte med när laguppställningarna offentliggörs 17.00 i eftermiddag.

De två förstnämnda är på skadelistan, Keilin är utlånad till Piteå och Olsson är utanför laget. Elias Salomonssons comeback innebär att AIK behöver avvara en back i truppen när alla är friska. Olsson får sitta på läktaren i afton.

Tankar inför kvällen?

– Vi vill ju komma ut driva spelet på ett ännu bättre sätt än vi har gjort tidigare. 

AIK har haft tunn utdelning framåt, laget har bara gjort hälften så många mål som dagens motståndare. Frölunda är målrikast i serien med 30 mål framåt, AIK har gjort 15 mål. Göteborgslaget har spelat en match mer.

Däremot har AIK bara släppt in 14 mål, en siffra bara Luleå kan matcha med sina 12 insläppta mål.

– Alltid bra att ha bra siffror. De offensiva spelarna har varit med och bidragit till det här. Vi har lagt mycket tid på defensiven och det är bra grund att stå på. 

19.00 släpps pucken i Skellefteå kraft arena.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!