Söderström hyllar klubben: ”Trivs väldigt bra”

Förra säsongens sensation håller på att upprepas. Linus Söderström har fått en superstart på säsongen och mot Frölunda kom den första nollan. ”Jag trivs väldigt bra här”, säger målvakten.

Linus Söderström räddade 23 av 23 skott i AIK:s seger hemma mot Frölunda.

Linus Söderström räddade 23 av 23 skott i AIK:s seger hemma mot Frölunda.

Foto: Ola Westerberg

Ishockey2023-10-12 21:53

Förra säsongen tilldelades Linus Söderström pris som SHL:s bästa målvakt. Nu har stockholmaren hållit säsongens första nolla. 

Under torsdagen tog AIK emot Frölunda på hemmaplan. AIK, med revanschlusta från lördagens nederlag mot Växjö, stod för två riktigt bra perioder och kunde knipa segern.

– I den första perioden var vi lite stillastående men vi kom ur den första med 0–0 och det blev en boost. Sedan börjar vi röra på fötterna och tar över matchbilden, summerar Söderström.

I och med den hållna nollan är burväktaren nu uppe på en räddningsprocent på 94,2.

– De hade några farliga lägen, men jag fick väldigt bra hjälp. 

Den första säsongen i den svartgula skruden blev en sensation. I inledningen av den här säsongen har burväktaren visat samma höga nivå.

– Det här är den första gången i min karriär som att den andra säsongen känns som en fortsättning på den första. Jag tror att jag känner så för att jag trivs väldigt bra här och har väldigt bra människor runtom mig. Det känns bra.

Hur trivs du i staden då?

– Det är skillnad från Stockholm det är det... Men jag bor på mitt lilla hörn med min grusväg och har det bra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!