Luleå fortsätter att vinna

Det går fortsatt bra för Luleå i J18 Nationell norra herr i ishockey.

Luleå HF vann mot Skellefteå AIK

Ishockey2024-01-13 17:40

På lördagen mötte laget Skellefteå i Lulebohallen och tog med sig ännu en seger. Därmed har laget vunnit fyra matcher i rad, och är fortfarande obesegrat i år. Segerresultatet mot Skellefteå blev 6-4 (1-2, 5-1, 0-1).

Skellefteås tränare Johan Karlsson om matchen:

- Bra första period. Riktigt dålig tredje period med många dåliga beslut. Ok pusch i sista. Tung förlust.

Skellefteå startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 1.27 slog Elis Hansson till assisterad av Isak Bjuhr och Noel Nyberg.

Luleå kvitterade till 1-1 efter 8.37, när Tsimafej Tuzin slog till framspelad av Vilmer Tammilehto.

Skellefteå tog ledningen på nytt efter 11.48, när Erik Häggblad hittade rätt på pass av Max Johannesén och Viktor Klingsell.

Luleå tog kommandot i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.23 genom William Morin, och gick upp till 3-2 innan Skellefteå svarade.

6-3 blev det till slut för Luleå. 2.48 in i tredje perioden nätade Skellefteås Viktor Klingsell på pass av Viktor Lundström och reducerade för Skellefteå. Mer än så blev det dock inte för Skellefteå.

Luleå har tolv poäng och Skellefteå har fem poäng efter fyra omgångar.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 20 januari. Då möter Luleå Leksand i Clas Ohlson Foundation Arena 12.00. Skellefteå tar sig an Mora borta 15.30.