Clemensnsäs HC bekräftar intresse för John Westermark

Clemensnäs HC imponerade i återkomsten till Hockeyettan och klarade kontraktet med god marginal. Sportchefen Fredrik Lindgren har kommit långt med lagbygget till nästa säsong och berättar nu för Norran vilka pusselbitar som saknas.

 Fredrik Lindgren, sportchef i Clemensnäs HC, berättar att man kommit långt med lagbygget.

Fredrik Lindgren, sportchef i Clemensnäs HC, berättar att man kommit långt med lagbygget.

Foto: Johanna Salo

Ishockey2024-05-10 12:00

Med en hemvävd trupp klarade Clemensnäs HC nytt kontrakt som nykomling i Hockeyettan – när laget nu går in i sin andra säsong sedan återkomsten är det återigen hemvävt som är nyckelordet. 

Snart halvvägs in i maj månad har CHC 14 spelare på kontrakt och utav dessa är tolv killar från Skellefteå. När Norran når Fredrik Lindgren över telefon berättar om läget i truppen och hur mycket jobb som återstår innan truppen anses vara klar:

– Vi står oss väldigt bra här och nu, vi har stora delar av truppen ganska klar sen är det en del pusselbitar som ska falla på plats men i det stora hela så är truppen redo för nästa säsong, säger han. 

Vad är det ni vill addera för spelare till laget? 

– På forwardssidan vill vi ha in mer spets, men det är många som tog kliv i fjol och visade att de kan vara bra spelare i Hockeyettan. Så med tanke på den trupp vi har nu och där vi avslutade säsongen i fjol så känns det som vi är på en bra plats just nu. 

Hur många utespelare vill ni få in?

– Tittar vi på forwardsidan har vi tre-fyra spelare som inte är presenterade än så utöver dem är det kanske en till två spelare till, sen har vi tre platser att fylla på backsidan.

undefined
John Westermark tvingades bort från Piteå HC och är nu ett namn som CHC tittar på.

Tidigare i veckan kunde Piteå-Tidningen berätta att Skelleftesonen och målvakten John Westermark tvingas bort från Piteå HC.

– Det känns trist att få ett samtal på fem minuter efter fem år i klubben, men så är det i branschen. Det är bara att gilla läget. De tyckte att jag var för dålig. Att jag inte har vunnit tillräckligt många matcher eller varit tillräckligt bra. Jag håller inte med om det. I grundserien och allettan förlorade vi fem matcher som jag spelade. I semifinalspelet mot Boden vann vi tre av fyra när jag stod, sa han då till PT. 

30-åringen har de senaste säsongerna vaktat Piteås kasse och när han nu står utan kontrakt öppnar det för Clemensnäs, som här och nu inte har någon målvakt på kontrakt, att värva in en välmeriterad burväktare. 

Fredrik Lindgren bekräftar också att man är intresserade av honom: 

– Alla spelare med anknytning till Skellefteå är vi intresserade av, då vi vill bygga mycket kring spelare från Skellefteå. Men John är absolut ett namn som vi skulle vilja ha in till vårt lag, det ska jag inte sticka under stol med. Men jag har en känsla att han har rätt många klubbar som jagar honom, avslutar Fredrik. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!