Lägret ställs in – historien upprepar sig för Holm

Skelleftetjejen Tindra Holm var en av tre målvakter som var uttagna till Damkronornas läger i Sundsvall, ett läger som skulle bli hennes första med damlandslaget. Nu står det klart att lägret ställs in på grund av risken för smittspridning.

Tindra Holm.

Tindra Holm.

Foto: Bildbyrån

Ishockey2021-02-05 10:38

Holm har sedan tidigare 13 matcher för Sverige på juniorlandslagsnivå och skulle nu ha fått chansen på seniornivå på träningslägret i Sundsvall. Men nu ställs lägret in – precis som senast Holm var uttagen till Damkronorna. Då var det en spelarstrejk som låg bakom den inställda landslagssamlingen – den här gången är det risken för ökad smittspridning.

– Det är såklart tråkigt att inte få åka men samtidigt lever vi i en pandemi där folk har drabbats betydligt hårdare, säger 19-åringen.

"Det är självklart tråkigt och jag känner med spelarna och ledarna i laget som sett fram emot att träffas och jobba vidare mot kommande OS-kval med den positiva energi som finns i gruppen, men efter att ha varit i kontakt med läkarna kring laget och smittskyddsläkare, men också SICO och SDHL och sett över den totala situationen så har vi beslutat att inte genomföra lägret", säger Olof Östblom, tävlings- och landslagschef på ishockeyförbundet i ett pressmeddelande.

En del i beslutet är att minska riskerna för negativa konsekvenser för SDHL-lagen inför säsongsavslutningen.

"Säsongen är inne i ett känsligt läge med avslutningen av grundserien och SDHL-slutspelet i närtid och efter förra säsongens abrupta avslut så är det viktigt att vi ger föreningarna och ligan bästa möjliga förutsättningar att genomföra avslutningen", står det i förbundets pressmeddelande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!