Karlsson tillbaka i AIK – resurs vid skador

Under onsdagskvällen blev Melker Karlsson registrerad. 32-åringen valde att inte förhandla fram ett nytt kontrakt till den här säsongen, men är nu klar för klubben på nytt. ”Kan jag vara till någon hjälp så ställer jag gärna upp”, säger Karlsson.

Melker Karlsson har blivit registrerad av Skellefteå AIK. Syftet är att han ska kunna vara tillgänglig om det skulle bli många skador.

Melker Karlsson har blivit registrerad av Skellefteå AIK. Syftet är att han ska kunna vara tillgänglig om det skulle bli många skador.

Foto: Ola Westerberg

Ishockey2023-02-16 10:15

32-åringen, med sex säsonger i NHL, valde att gå med på att bli registrerad av AIK.

– Jag och "Forre" har pratat de senaste dagarna och vi kom fram till att jag behövs, om det skulle bli någon skada här framöver, säger Melker och fortsätter:

– Men vi ska sätta oss ner nästa vecka och prata med om ett upplägg. Det är fortfarande väldigt nytt.

32-åringen är glad att vara tillbaka i AIK:

– Kan jag vara till någon hjälp så ställer jag gärna upp. Men jag ska bara komma i form först. Sedan får vi se om det blir någon spel ens. De har ju redan ett väl fungerande lag. Så jag är bara en backup.

Melker berättar att han tränat på regelbundet sedan förra säsongens slut. Han valde att inte förhandla något kontrakt inför den här säsongen. I Norran hockeypodd, Islossning, sa han att han ”ville sluta”. 

Däremot har han haft en lite öppning under hela säsongen – och nu kan det bli verklighet med comeback. Det kommer däremot att hänga en del på omständigheterna. Karlsson gjorde en bejublad comeback under hösten och spelade en match med moderklubben, Lycksele SK.

Kommer du att träna med laget?

– Det är väl det jag och "Forre" ska prata mer om nästa vecka. Men jag behöver träna lite på egen hand först. Sedan får vi se. Men jag vill givetvis känna mig redo om det smäller här framöver.

Han har gjort sig känd som en oerhört lojal och hårt jobbande forward. Med alla säsonger i ryggen är Karlsson hoppfull att snabbt kunna komma i matchform.

– Jag brukar ju vara rätt så lättränad ändå, avslutar Melker och skrattar.

Registreringen av Karlsson är viktig med tanke på att Tom Kühnhackls skada. Den tyske stjärnan riskerar att vara borta ett tag till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!