KAIF:s drömstart – premiärsegrade med tvåsiffrigt

De följdes åt genom första perioden.
Men i andra perioden sprang Kågedalens AIF ifrån till en premiärkross mot Åsele.

Edvin Markström och Kågedalens AIF fick en smakstart på säsongen i hockeytrean.

Ishockey2024-10-13 20:25

Det vankades premiärfest för Kågedalens AIF när hockeytrean skulle dra igång och Åsele var på besök i Malmhallen under söndagen. KAIF fick en bra start med 1–0 redan efter fyra minuter spel, men lagen följdes åt målmässigt in i den andra perioden.

Då ryckte hemmalaget – och gjorde det rejält. Med jämna mellanrum kom KAIF med målskurar, och med hela sex mål under mittakten var matchen i princip redan avgjord. Robin Wiklund slog till med två fullträffar i slutakten, dubblerade därmed sin målskörd i matchen, och konstaterade slutresultatet till 10–2.

Premiären blev dock raka motsatsen för Burträsk 2 under lördagen. Burträsk, som besökte Husum, fick en tuff start med två baklängesmål i den första perioden, och i andra perioden kom raset när Husum sprang ifrån.

Matchen slutade 9–0 till hemmalaget.

Premiären för Bolidens FFI väntar till på onsdag.

FAKTA

Kågedalens AIF – Åsele IK 10–2 (2–2, 6–0, 2–0)

Målen KAIF: Robin Wiklund (4), Martin Söderberg (2), Linus Åström (2), Philip Otmalm, Fridolf Nilsson.

Husum HK – Burträsk HC 2 9–0 (2–0, 4–0, 3–0)