HV 71 starkast i straffläggningen mot Skellefteå AIK J20

Det var jämnt hela vägen när HV 71 mötte Skellefteå AIK J20 hemma i J20 Nationell Top 10 herr i ishockey.

HV 71 vann mot Skellefteå

Ishockey2024-02-04 14:34

Först efter straffar kunde lagen skiljas åt. Hemmalaget var kyligare i avsluten och vann med 6-5 (3-1, 1-1, 1-3, 0-0, 1-0). Hugo Pettersson blev hjälte i straffläggningen.

Segern var HV 71:s fjärde på de senaste fem matcherna.

HV 71 tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.29 genom Albert Schioldan, och gick upp till 2-0 innan Skellefteå AIK J20 svarade.

I periodpausen hade HV 71 ledningen med 3-1. Andra perioden slutade 1-1 och ställningen efter två perioder var 4-2.

I tredje perioden var det i stället Skellefteå AIK J20 som hade greppet. Laget vann perioden med 1-3 och ställningen efter tre perioder var 5-5.

I straffläggningen var det HV 71 som avgjorde till 6-5. Den avgörande straffen stod Hugo Pettersson för.

HV 71:s Hugo Pettersson stod för ett mål och två assists.

Det här var HV 71:s fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Skellefteå AIK J20:s andra uddamålsförlust.

I tabellen innebär det här att HV 71 nu ligger på åttonde plats. Skellefteå AIK J20 är på fjärde plats. Ett fint lyft för Skellefteå AIK J20 som låg på åttonde plats så sent som den 12 januari.

Onsdag 14 februari 19.00 spelar HV 71 borta mot Frölunda. Skellefteå AIK J20 möter Rögle hemma i Skellefteå Kraft Arena lördag 17 februari 12.00.